İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sanık Olarak Yargılandığı Davada Mahkemeden Karar Çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eski Ordu Valisi Seddar Yavuz'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada mahkeme kararını verdi. “Hakaret” suçlaması nedeniyle Ekrem İmamoğlu 354 gün karşılığı olarak 7.080 TL adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ordu eski valisi Seddar Yavuz arasındaki hakaret davası bugün sonuçlandı.

HAKARET DAVASININ 7. DURUŞMASINDAN KARAR ÇIKTI

23 Haziran İstanbul yerel seçimi çalışmaları kapsamında memleketi Karadeniz'e bir ziyarette bulunan Ekrem İmamoğlu bu ziyaretin ardından dönüş yolunda 5 Haziran 2019'da Ordu Havalimanı'nda dönemin Ordu Valisi Seddar Yavuz'a hakaret ettiği gerekçesi ile mahkemeye verilmişti. O dönemden itibaren devam eden mahkemenin 7. duruşması bugün Ordu 4. Asliye Mahkemesi'nde görüldü.

SAVCILIK 6 AYDAN 2 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİŞTİ!

Daha önceki duruşmalarda tarafların şahitlerinin dinlenmesine karar verilirken savcılık da son duruşmada mütalaasını açıklamıştı. Savcılık Ekrem İmamoğlu hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Bugün yapılan duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Ekrem İmamoğlu'nun avukatı esastan son savunmasını yaparken Seddar Yılmaz'ın avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini bildirdi. Taraflara son sözlerinin sorulmasının ardından ise mahkeme heyeti davada verilen kararı açıkladı.

EKREM İMAMOĞLU ADLİ PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI!

Açıklanan karara göre Ordu'nun eski valisi Seddar Yılmaz'a görevi başındayken hakaret ettiğine hükmedilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 7.080 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri