İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yargılandığı Hakaret Davasında Gerginlik Yaşandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ordu eski Valisi Seddar Yavuz arasında seçim döneminde Ordu-Giresun Havalimanı'nda protokol tartışması yaşanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ordu eski Valisi Seddar Yavuz arasında seçim döneminde Ordu-Giresun Havalimanı'nda protokol tartışması yaşanmıştı. Olayın ardından ise Seddar Yılmaz, Ekrem İmamoğlu hakkında hakaret davası açmıştı. Bugün o davanın beşinci duruşması yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile Ordu eski Valisi Seddar Yavuz arasındaki hakaret davasının beşinci duruşması bugün yapıldı. Duruşmada Ekrem İmamoğlu'nun avukkatı ile mahkeme hakimi arasında gerginlik yaşandı.



TÜRKİYE GÜNLERCE TARTIŞMIŞTI



23 Haziran 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin öncesinde Ekrem İmamoğlu Doğu Karadeniz ziyaretinde bulunarak hemşehrilerinden destek istemişti. Trabzon, Giresun ve Ordu'yu ziyaret eden Ekrem İmamoğlu Ordu-Giresun Havalimanı'ndan havayolu ile İstanbul'a hareket etmek isterken protokol meselesi nedeniyle tartışma yaşanmıştı. Bu tartışma sırasında Ekrem İmamoğlu'nun o dönem Ordu Valisi olan Seddar Yavuz'a hakaret ettiği iddia edilmişti. Bu iddia üzerine Seddar Yavuz, Ekrem İmamoğlu'na karşı hakaret davası açtı ve bu davanın beşinci duruşması bugün yapıldı.



İMAMOĞLU'NUN AVUKATI İLE MAHKEME HAKİMİ TARTIŞTI



Ordu 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen dyryşmaya Ekrem İmamoğlu ve Seddar Yavuz katılmadı. Duruşmada Ekrem İmamoğlu'nu avukatı Sercan Polat temsil etti. Olay görüntülerinin taraflarına verilmediğini belirten Sercan Polat görüntülerin örneğini mahkemeden talep etti. Bu talep nedeniyle mahkeme hakimi ile Sercan Polat arasında tartışma yaşandı.



Avukat Sercan Polat görüntüleri almak için yaptığı talebin tutanağa geçirilirken farklı şekilde ifade edilmesine tepki göstererek söylediği gibi yazılmasını istedi. Ancak mahkeme hakimi buna karşı çıkarak her gelen avukatın dosya üzerinde gerinlik çıkarmaya çalıştığını ve zabtı yazdırmanın kendi görevi olduğunu söyledi.



Mahkeme hakiminin sözleri üzerine bir konuşma yapan Sercan Polat, “Sizi strese sokan nedir? Siz burada Türk milleti adına karar veriyorsunuz. 1,5 saattir buradayım ve kimseye yapılmayan muamele bana yapılıyor. Ben konu mankeni değilim” dedi. Mahkeme hakimi ise Polat'a tepki göstererek, “İmalı konuşmayı bırakın işimizi yapalım” cevabını verdi.



DURUŞMA 2 MART'A ERTELENDİ



Duruşmada tanık olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in dinlenmesine karar verildi. Bir sonraki mahkeme tarii olarak ise 2 Mart 2021 belirlendi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri