İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Ataköy - Basın Ekspres - İkitelli Metro Hattı Açıklaması

İstanvul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu bugün Ataköy- Basın Ekspres- İkitelli metro hattı çalışmalarına katıldı.

İstanvul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu bugün Ataköy- Basın Ekspres- İkitelli metro hattı çalışmalarına katıldı. Birleştirilen hatların Marmaray ile entegre olması ve ilk etabının 2021 yılında hizmete girmesi bekleniyor.

İstanbul'da meydana gelen ulaşım sorununun çözülmesi ve büyük kolaylıkların sağlanması için İStanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmaya devam ediyor. Son olarak Ataköy - Basın Ekspres - İkitelli metro hatları üzerinde yoğun bir çalışma başladı. Bu metro hatlarının birleştirilmesi için çalışmalara başlandı. Bunun üzerine iki hat arasında rayların kaynatılarak birleştirildiği dile getirildi.



Yeni Hat Marmaray'a Bağlanacak



Yeni birleştirilen hattın aynı zamanda Marmaray ile entegre olması bekleniyor. Metronun ilk etabının 2021 yılında İStanbul halkı için kullanıma sunulması bekleniyor. Bununla birlikte metro hattının tamamının ise 2022 yılında kullanıma sunulacağı müjdesi verildi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ataköy İkitelli Metro Hattı çalışmaları açılışı için açıklamalarda bulundu. Bölgede çalışmaların başlaması ile birlikte bu çalışmaların heyecan verici olduğunun altını çizdi. Açıklamalarında 'bizim için oldukça değerli bir hat olacak. İkitelli durağına bağlantı yaptığımız için iki hattı birleştirmiş olacağız. bölgede bulunan 3 istasyonun ardından yapılan çalışmaların önümüzdeki yıl bitmesini planlıyoruz. Pek çok İstanbullu tarafından aktif olarak kullanılabilecek. Yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Yoğun bir bölge olması nedeniyle kapasiteyi buna göre belirledik. Saatte 36 bin yolcu kapasitesi bulunuyor. Yoğun bir bölge olması nedeniyle çalışan işçi sayısı da fazla. Bir süredir zemin sorunu yaşanmıştı. Ancak yüklenici firma ile çalışanlarımız bu sorunu halletti. Zemin sorunu aşılmış oldu." dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:"Beton delici makine Haziran ayında görevini tamamlanacak. Ardından elektronik çalışmalar başlayacak. Finansman açısından, yüklenici firma ve çalışanlarımız ile birlikte tamamen 2022 yılının başında hattın tamamının açılmasını bekliyoruz. Marmaray ile bağlantısı olması sebebiye önemli bir hat olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu hattı insanlarımıza sunacağız' dedi



emlak365.com



Gündem Haberleri