İBB Duyurdu: Uzaktan Eğitim İçin Öğrencilere 40 Bin Bedava Tablet Dağıtılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi uzaktan eğitime destek olmak amacı ile 40 bin bedava tablet dağıtımı yapacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi uzaktan eğitime destek olmak amacı ile 40 bin bedava tablet dağıtımı yapacağını duyurdu. Bedava tablet başvuru formu nereden doldurulacak, bedava tablet başvurusu nasıl yapılacak, İBB ücretsiz tablet kimlere verilecek?

Pandemi nedeniyle öğrencilerin uzaktan eğitim süreci tüm hızı ile devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi süreçte destek olmacı ile öğrencilere bedava tablet dağıtımı yapacağını duyurdu. Maddi durumu yetersi olan pek çok aile süreçte çocukların aynı anda dersleri olması nedeni ile zorluk yaşamış, talebin artması ile tablet ve bilgisayar fiyatlarına rekor oranda zamlar gelmeye başlamıştı.



Süreçte zorlanan ailelere destek olmak amacı ile hem öğrencilere hem de ailelere destek olmak amacı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bedava tablet dağıtımı yapılacağı açıklandı. İBB yönetimi tarafından yapılan açıklama ile 40 bin ücretsiz tablet dağıtımı başvurusu için aranılan şartlar ilan edildi.



40 BİN BEDAVA TABLET BAŞVURUSU İÇİN ARANILAN ŞARTLAR NELER?



Yükselen tablet fiyatları nedeni ile aileler son derece zorlanırken birden fazla çocuğu olan ailelerde de aynı anda ders görülmesi nedeniyle tablet ihtiyacı ortaya çıkmıştı. Süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuru ile başvuru şartları da belirlenmiş oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi beyaz masa sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ile "!kimlere bedava tablet dağıtılacak?" sorusuna yanıt verildi.



40 bin bedava tablet başvurusu için sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde verdiği eğitim desteklerine bir yenisini ekleyerek ihtiyaç sahibi aileler için 40 bin tablet hediye ediyor. Peki tablet desteğinden kimler faydalanacak?" sorusu ile başvuru şartlarını şu şekilde açıkladı:





"40 bin tablet, İBB'den sosyal destek alan ailelere ulaştırılacak. Evinde ilköğretim ve lisede okuyan 3 ve daha az öğrencinin bulunduğu ailelere 1 tablet, 4 ve üzeri öğrencinin bulunduğu ailelere ise 2 tablet desteğinde bulunulacak"



Yapılan açıklama kapsamında bedava tablet başvurusu alınmayacağı, tıpkı 1. faz pandemi yardımı sürecinde olduğu gibi sosyal destek alan ailelere otomatik olak tablet dağıtımı yapılacağı ilan edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmet ekipleri ailede eğitim gören çocuk sayısına göre sosyal destek alan aillelerin adreslerine tabletlerini teslim edecek.



Emlak365.com

Gündem Haberleri