İBB Halk Ekmeğe zam geldi mi, Halk Ekmek ne kadar? İmamoğlu açıkladı

İstanbul'da ekmeğin 4 TL olmasının ardından İBB Halk Ekmek zam geldi mi, ne kadar sorusu araştırılmaya başlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Halk ekmek açıklaması.

İstanbul Ticaret Odası’na bağlı olan fırınlar ekmeğe zam kararı aldı. Kentte 210 gram ekmeğin fiyatı 4 liraya yükseltildi. Bu gelişmeler yaşanırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan ekmek bayilerinde ekmeğe zam yapılacak mı merak konusu oldu.

İBB Halk ekmeğe zam gelecek mi?

İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı olan fırıncılar, 210 gram ekmeği 4 liradan satma kararı aldı. Böylece fırınlar ve zincir marketlerde ekmeğin fiyatı 4 liraya yükseldi. Ekmeğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek bayilerinden alan vatandaşlar ise zam gelecek mi endişesine kapıldı.

İTO üyesi fırınların ekmek fiyatlarını belirlemesi için Temmuz ayı meclis toplantısında oylama yapıldı. Oylamada, İstanbul’da 1 kg ekmek fiyatı azami 19,05  TL’yi geçmemek kaydıyla 210 gram ekmek için 4 TL olacağı kararlaştırıldı.

Ekmeğe yapılan zam sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk Ekmek bayilerinde satılan ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün itibariyle İstanbul’da 210 gram ekmeği fiyatının 4 lira olduğunu, 250 gram Halk Ekmeğin ise hala 2 TL’den satıldığını duyurdu. İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin artan yüksek maliyetlere rağmen 250 gr Halk Ekmeği bir süre daha İstanbullulara 2 TL’den sunmaya devam edeceğini duyurdu.

Böylelikle İstanbul’da ekmek fırınlarda 4 TL’ye satılırken, İBB Halk Ekmek büfelerinde ise 2 TL’den satılmaya devam edecek. İBB, Halk Ekmek için herhangi bir zam kararı almadı.

Gündem Haberleri