İBB'de Metrobüslerin Kaldırılıp Troleybüslerin Hizmete Başlaması Gündemde

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin en çok kullanılan ulaşım araçlarından olan metrobüslerin değiştirilmesi gündemde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin en çok kullanılan ulaşım araçlarından olan metrobüslerin değiştirilmesi gündemde. Konuya ilişkin yapılan son açıklamalarda ise metrobüs yerine troleybüs kullanılabileceği ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ulaşıma dair atmayı planladığı adımlara dair açıklamalarda bulundu.



İSTANBUL'A TROLEYBÜS GELEBİLİR



Sözcü'de yer alan habere göre, İstanbul'da ulaşımda yeni adımlar gelebilir. Bu kapsamda metrobüslerin yerine troleybüs kullanılabileceğini ifade eden Suat Sarı, söz konusu değişimin yoğunluğun azaltılması için düşünüldüğünü söyledi.



Troleybüsün avantajlarına dair de açıklamalarda bulunan Suat Sarı troleybüslerin metrobüs kapasitesinin 2 katı kapasiteyle yolcu taşıdığını söyledi. Metrobüslerin hali hazırda 125 kişi kapasitede olduğunu ifade eden Sarı, troleybüslerde bu rakamın 200 ile 250 kişiye kadar çıktığını söyledi. Bu araçların çekme kapasitesinin yüksek olduğunu ifade eden Sarı "Projenin ortaya çıkması ve uygulanması en az bir seneyi bulur. Şu anda başlansa 2022'de ancak devreye girebilir; ama mutlaka mevcut araçlardan daha verimli bir sistem olur. Bunu da metrobüslerde yaparsak Avrupa'da ilk uygulanan kent oluruz" dedi.



METRO HATTI ÇALIŞMALARI



Pandemi süreci sonrasında yoğunluğun artabileceğini ifade eden İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü ve Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı yoğunluğun azaltılması adına metrobüs hattı üzerinde Beylikdüzü'ne kadar giden bir metro hattı çalışması yapılması da hala sürdürülüyor, açıklamasında bulundu.



Emlak365.com



Gündem Haberleri