İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Açıkladı! Tam Kapanma 19 Mayıs'a Kadar Uzatılacak Mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu televizyonda katıldığı bir canlı yayında tam kapanmanın 19 Mayıs'a kadar uzatılıp uzatılmayacağı sorusuna yanıt verdi. Tam kapanma 19 Mayıs'a kadar uzatılacak mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir televizyon programına katılarak çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu tam kapanma sokağa çıkma yasaklarının süresinin 19 Mayıs'a kadar uzatılacağı iddialarına da net bir şekilde yanıt verdi.

TEDBİRLER İŞE YARIYOR!

Salgının tüm dünyada yaşandığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Milyonlarca insan hayatını kaybetti. Bu kayıpları yalnızca biz ülkemizde vermedik. Böyle bir dönemi yaşamayı arzu etmezdik ama öyle bir döneme denk geldi ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptırmış olduğu şehir hastaneleri Türkiye'yi sağlık alanında en güvenilir ülkelerden birisi haline getirdi. Kısmi kapanma döneminde vaka sayıları 63 binlere çıkmıştı. Şimdi ise 23 binlere kadar düştü. Demekki aldığımız tedbirler işe yarıyor.” dedi.

DİNAMİK SÜREÇ NEDENİYLE SIK SIK GENELGE YAYINLIYORUZ

İçişleri Bakanlığı'nın sürekli genelge yayınlamasına dair eleştirileri de yanıtlayan Bakan Soylu, “Bizim ikide bir sürekli genelge yayınlamamız eleştiriliyor. Burada iki önemlidetay var. İl Hıfzıssıhha Kurulları kararları alıyor. Bir de bizim pandemi eylem planımız var. Koordinasyonu İçişleri Bakanlığı olarak biz yapıyoruz. Dinamik bir dönemdeyiz ve uygulamamız gereken kurallar anlık olarak değişebiliyor. Tam kapanmanın etkilerini bugünden itibaren göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

TAM KAPANMA 19 MAYIS'A UZATILACAK MI?

Tam kapanmanın süresinin uzatılıp uzatılmayacağına dair de soruya yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bizim tam kapanma süresini uzatmak gibi bir planımız yok. Bugün itibariyle böyle bir düşünceye sahip değiliz. Biz bunu bitirelim de bir daha böyle bir sorunla uğraşmayalım noktasındayız. Tam kapanmanın sonrasında Cumhurbaşkanımızın yönetiminde kabine toplantısı yapılacak. O toplantıda değerlendirmeler eşliğinde yeni kararlar alınacaktır. Ancak tekrar söylüyorum bugün itibariyle tam kapanmanın süresinin uzatılmasına dair bir düşünceye sahip değiliz.” şeklinde konuştu.

Türkiye'de atılacak yeni adımlar hakkında da kısa bir değerlendirme yapan Bakan Süleyman Soylu, “17 Mayıs'ta çıkacak günlük koronavirüs vaka sayısı çok önemli olacak. Bu rakamlarla beraber kabine toplantısında Bilim Kurulu'nun da önerileriyle değerlendirmeler yapılacak. Bu değerlendirmelerle yeni yol haritamız belirlenecektir. Pozitif bir süreç devam ediyor. İnanıyorum ki tam kapanmanın sonunda milletimize güzel duyurularımız olacaktır.” dedi.

Gündem Haberleri