İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cevap Verdi! Sokağa Çıkma Yasakları Geri Gelecek Mi?

Türkiye'de son günlerde artan koronavirüs yeni vaka sayıları nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının geri geleceğine dair tartışmalar yaşanmaya başladı.

Türkiye'de son günlerde artan koronavirüs yeni vaka sayıları nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının geri geleceğine dair tartışmalar yaşanmaya başladı. Bilim Kurulu üyeleri geniş çaplı kısıtlamalara doğru gidildiği şeklinde uyarılar yaparken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sokağa çıkma yasakları geri gelecek mi sorusuna yanıt verdi.

Türkiye'de son günlerde koronavirüs vakalarının sayıları yeniden tırmanışa geçti. Normalleşme döneminde meydana gelen düşüşün ardından yükselmeye başlayan vaka sayıları vatandaşlarla beraber Bilim Kurulu üyelerini endişelendirdi. Bazı Bilim Kurulu üyeleri geniş çaplı kısıtlamaların geri gelebileceğine işaret ederek tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulundular.



BANAK SOYLU SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI HAKKINDA KONUŞTU



Sokağa çıkma yasaklarının organizasyonunu yapan İçişleri Bakanlığı'nın başındaki isim olan Bakan Süleyman Soylu'ya bu yasakları geri gelip gelmeyeceği sorusu soruldu. Giresun'un Dereli ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle bölgede bulunan Bakan Soylu koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasaklarına dair açıklama yaptı.



Sokağa çıkma yasakları konusunda net konuşan Bakan Soylu, “Şu anda bizim gündemimizde böyle bir durum vardır diyemem. Hiç konuşulmadı ve üzerinde yetkililer ile fikir alışverişi yapılmadı. Bu nedenle şimdilik sokağa çıkma yasaklarını konuşmak spekülasyondan öteye geçmez.” dedi.



KAYBEDEN ÜLKEMİZ OLUR



Vatandaşlara koronavirüs tedbirleri konusunda uyarılarda bulunan Bakan Süleyman Soylu, “Koronavirüs ihmal edemeyeceğimiz kadar önemli bir konu. Ülkemizi bu salgından korumak zorundayız. Bunun için vatandaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen salgın tedbirlerine uyalım. Bunu yapmazsak koronavirüs ile mücade edemeyiz. Kaybeden biz oluruz, kaybeden ülkemiz olur. Sokağa çıkma yasağı gibi bir gündem yok ama tedbirlere uymaz isek bunu gündeme almak zorunda kalırız.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri