İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Depremzedelere Kira Yardımı Detaylarını Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu konuşmasında depremde vatandaşlara sağlanacak kira yardımı konusunda açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu konuşmasında depremde vatandaşlara sağlanacak kira yardımı konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu konuşmasında ayrıca konteyner ev eksiğinin olmadığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ depreminde evleri hasar gören vatandaşlarla biraraya geldi.



Depremzede vatandaşların sorunlarını dinleyen Bakan Süleyman Soylu, devletin depremzede vatandaşlar için atacağı adımları ele aldı. Bu konuda kira yardımı ve konteyner evler hakkında bilgi veren Bakan Soylu'nun konuşmasının satır başları şu şekilde;



KONTEYNER EKSİĞİMİZ YOK



Vatandaşların evlerine geçene kadar konteyner kentlerde kalabileceğini ifade eden Süleyman Soylu, konteyner kentlerin içerisinde lavabo, tuvalet, mutfak olduğunu belirtti. Vatandaşların evlerine geçene kadar buralarda yaşamlarına devam edebileceklerini açıklayan Süleyman Soylu şu ifadelere yer verdi.



"Zannediyorum 15 içerisinde konteynerlere geçilecek. Konteyner eksiğimiz yok. Boş konteyner kentlerimiz var. O konteyner kentleri alıp, buraya getirme fırsatına sahibiz. Yeni konteynerlerimiz var. Her birini planlıyoruz."



KİRA YARDIMI ÖDEMELERİ



Bakan Süleyman konuşmasının devamında depremzedelere ödenecek kira yardımı konusuna değindi. Bu çerçevede bu ödemelerin hemen yapılacağını açıklayan Süleyman Soylu, "Gece Çevre ve Şehircilik Bakanımızla tekrar bir değerlendirme yaptık. Otuzluk gruplar halinde her gün yıkımlar devam edecek. Onun için hasar tespiti yapılıyor. Ardından da hemen yıkıma geçiliyor. Yıkımın ardından da acil kira yardımını hemen vatandaşlarımıza ödemeye başlıyoruz." dedi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri