İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kuzeninin cenazesine katılamadı! Nedeni belli oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni Sefa Dönmez, uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Bugün yapılan cenaze törenine Bakan Soylu'nun katılmaması dikkat çekti.

 Dün akşam verilen son dakika bilgisinde, Trabzon’un Of ilçesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Sefa Dönmez’in uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü açıklanmıştı. F.U isimli kişinin tabancayla öldürdüğü Bakan Soylu’nun halasının oğlu Sefa Dönmez için bugün cenaze töreni düzenlendi.

Sefa Dönmez’in cenazesine İçişleri Bakan Yardımcısı Sabri Erdil, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Rize Valisi Kemal Çeber, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral gibi isimler katıldı.

Bakan Soylu, kuzeninin cenazesine katılmadı

Silahlı saldırı sonucu öldürülen Sefa Dönmez, Trabzon’un Of ilçesindeki Çarşıbaşı Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Dönmez’in cenazesinde ise gözler tek bir ismi aradı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İran’da olması nedeniyle kuzeninin cenazesine katılamadığı ifade edildi.

Sefa Dönmez’in neden öldürüldüğü ortaya çıktı

F.U isimli kişi ile daha önce de mahkemelik olduğu öğrenilen Sefa Dönmez’in, ‘balıkçı damı ‘ meselesi nedeniyle tartıştıkları öğrenildi. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle F.U, belinden çıkardığı tabancayla Dönmez’e 5 el ateş etti. Dönmez, vücuduna isabet eden kurşunlarla yere yığılırken, çevredeki kişiler olay yerine sağlık ekibi çağırdı. Of Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Dönmez, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından ise F.U silahı ile birlikte polise teslim oldu. Polis ekiplerince sorgusu tamamlanan F.U, sağlık kontrolü için hastaneye, ardından da çelik yelek giydirilerek Of Adliyesine sevk edildi. F.U, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gündem Haberleri