İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Suriyelilere Bayram İzni Verilmeyeceğini Açıkladı

Katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilere bayramda izin verilmeyeceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karabük Safranbolu'dan NTV canlı yayınına katıldı. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Soylu, Bursa ve İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırılara da değindi. İlk olarak Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse bombalı saldırı yapıldı. Ardından İstanbul'da bulunan TÜGVA binasına yönelik bir bombalı saldırı daha meydana geldi.

Terörle mücadele konusunda Türkiye'nin çok önemli adımlar attığını söyleyen Soylu: "İstanbul'daki bomba boru tipli pil düzeneğiyle çalışan bomba Bursa'daki el yapımı uzaktan kumandalı patlayıcı. Bursa'daki İstanbul'daki olayın faillerini tespit ettik. PKK'ya taşeronluk yapan iki örgütle bağlantılılar. Bursa'daki eylemi terör örgütü MLKP, İstanbul'da eylemi DKP-BÖG örgütü gerçekleştirdi." dedi.

SURİYELİLERE BAYRAM İZNİ YOK
Son günlerde siyasetin gündeminde Suriyelilerin ülkelerine gönderilmesi var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu peş peşe konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Sığınmacılara ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Bakan Soylu, Türkiye'nin çevresinde bulunan coğrafyanın yaşadığı durumdan Türkiye'nin etkilenmesini fırsat olarak görenler olduğunu, Türkiye'de 3 milyon 768 bin Suriyeli olduğunu açıkladı ve sınır güvenlik önlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Bir süredir gündemde olan Suriyelilerin bayramda gitmelerine izin verilmeyeceği konusuna da açıklık getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz hafta valilere, Suriyelilere bayram izni verilmeyeceği yönünde talimat verildiğini, Suriyelilerin güvenli bölgeye gidip orada kalabileceklerini söyledi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri