İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstifa Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Onaylanır Mı, Yerine Yeni Bakan Kim Olur?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cuma günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası yaşanan görüntüler nedeni ile istifa ettiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cuma günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası yaşanan görüntüler nedeni ile istifa ettiğini duyurdu. İstifa haberi gündeme bomba gibi düşerken Süleyman Soylu'nun kararının açıklanmasının ardından sosyal medyada anında kampanya başlatılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifayı kabul etmemesi yönünde çağrılar yapılmaya başlandı. Süleyman Soylu neden istifa etti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu'nun istifa kararının onayladı mı, istifa kabul edildi mi, Süleyman Soylu yerine yeni İçişleri Bakanı kim olacak?

Son dönemin en parlak siyasetçileri arasında gösterilen ve Ak Parti hükümetinin en başarılı bakanları arasında gösterilen Süleyman Soylu istifa ettiğini açıkladı.



SÜLEYMAN SOYLU NEDEN İSTİFA ETTİ?



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu resmi twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile istifa ettiğini duyurdu.



Konuyu değerlendiren Gazeteci Avni Özgürel yapmış olduğu değerlendirme de Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare etmeden böyle bir karar almış olabileceğini, kararından vazgeçirilmek istenmediği için de öncelikle sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak kararı sonra Cumhurbaşkanlığı makamına sunmuş olabileceğini iddia etti.



Süleyman Soylu yapmış olduğu paylaşımında "Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararınının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı..



Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı. İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı.



Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın... Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum... Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık.. Allah milletimizi korusun..." diyerek sokağa çıkma yasağı sonrasında yaşanan görüntüler nedeni ile istifa ettiğini duyurdu.





CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'NUN İSTİFASINI KABUL EDERSE YENİ İÇİŞLERİ BAKANI KİM OLUR?



Konu hakkında yapılan açıklamalarda istifanın kabul edilmeme ihtimali de bulunduğu belirtiliyor.



Zaten söz konusu süreçte Türkiye'nin son derece zorlu bir süreçten geçtiği, bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kadar kritik bir görevde bulunan ismi değiştirmek istemeyeceği yönünde değerlendirmelerde bulunuluyor.



İçişleri Bakanlığı'nın son derece kritik bir görev olması nedeni ile istifanın kabul edilmesi halinde yeni bakan seçimi yapılana kadar İçişleri Bakanı olarak şu anda bakan yardımcısı görevini üstlenen kişilerden birinin atanacağı belirtiliyor.





Bu isimler Muhterem İnce, Mehmet Ersoy, İsmail Çataklı ve Tayyip Sabri Erdil olarak öne çıkıyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri