İçişleri Bakanlığı 1 Haziran 2021 Normalleşme Genelgesi Yayınlandı Mı? Kafeler, Restoranlar, Lokantalar, Düğün Salonları Hangi Kurallarla Açılacaklar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında 1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren uygulanacak normalleşme kararları açıklandı. Bu normalleşme kararlarının detaylarını ise İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine bir genelge göndererek duyuracak. İçişleri Bakanlığı'nın 1 Haziran 2021 genelgesi yayımlandı mı?

Türkiye'de koronavirüs ile mücadelede yeni bir döneme geçiş yapılıyor. Kademeli normalleşmenin ikinci dönemi anlamına gelen 1 Haziran sonrasına dair kararlar bugün kabine toplantısında alındı. Kararları genel hatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu bu kararların ardından ise tüm vatandaşlar merakla İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine göndereceği genelgeyi beklemeye başladılar.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE YAYIMLAYIP YENİ KURALLARI DUYURACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme kararlarının neler olacağını genel hatları ile ilan etti. Örneğin restoran, kafe, lokanta gibi işletmelerin sabah 07:00 ile 21:00 saatleri arasında müşteri kabul ederek faaliyette bulunabileceklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Ancak bu işletmelerde kapalı ve açık ortamlarda hangi kuralların uygulanacağı, kapasite sınırının ne olacağı, müşterilere nasıl hizmet verileceği gibi konular. İçişleri Bakanlığı tarafından bu gece yayınlanması beklenen genelge ile belli olacak.

Normalleşme kararlarında açılma izni yalnızca lokanta, restoran, kafe gibi yeme içme sektörüne dair olmadı. Kahvehane, kıraathane, halı saha, spor salonu gibi işletmelere de açılma izni verildi. Ancak bu işletmelerde hangi kuralların uygulanacağı henüz belli olmadı. İçişleri Bakanlığı tarafından bu kurallar kamuoyuna duyurulacak.

Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın verdiği açılış müjdelerinden birisi de düğün salonları hakkında oldu. Düğün salonlarının 1 Haziran'dan itibaren açılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda da detayları vermedi. Detaylar İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile belli olacak. Muhtemelen düğün salonları için de kapasite uygulaması yapılacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 1 HAZİRAN GENELGESİ YAYINLANDI MI?

İçişleri Bakanlığı'Nın 1 Haziran normalleşme kararları genelgesinin yayınlanıp yayınlanmadığı merak konusu oldu. Şu ana kadar bu gebelgeye dair İçişleri Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmadı. İçişleri Bakanlığı kısa bir süre içerisinde bu genelgeyi yayıonlayacak. 1 Haziran İçişleri Bakanlığı genelgesi yayınlanır yayınlanmaz Emlak365 okuyucuları hemen yeni kuralları öğrenebilecekler.

Gündem Haberleri