İçişleri Bakanlığı 1772 Sözleşmeli Personel Alımı Yapıyor! Başvuru Şartları Ve Alım Yapılacak Kadrolar Açıklandı!

İçişleri Bakanlığı tarafından merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 1772 sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 1772 sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Başvuru şartları ve diğer detaylar yayımlanan kılavuz ile duyuruldu.

Kamu personeli alımı için kurumların ilanları yayımlanmaya devam ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 1772 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.



SON 4 YILIN EN YÜKSEK PERSONEL ALIMI!



İçişleri Bakanlığı son 4 yılın en yüksek sözleşmeli personel alımı için harekete geçti. Açılan kadrolara başvuru yapmak isteyen adaylar bugünden itibaren başvuru işlemlerini yapabilecekler. Başvuruları kabul edilen adaylar 22 Mart 2021 ile 8 Nisan 2021 tarihleri arasında sözlü sınava katılacaklar.



BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELERDİR?



-657 sayılı Devlet Memurları Konununun 48. maddesinin A bendinde yer alan niteliklere sahip olmak



-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak



-Kamu haklarından mahrum bulunmamak



-Kasten işlenmiş birsuçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla hapis cezası almamış olmak



-Devletin güvenliğine karşı ve Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suç işlememiş olmak



-Askerlik ile ilişiği bulunmamak



-Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek bir akıl hastalığı bulunmamak



-1 Ocak 2021 itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak



-2020 yılında yapılan KPSS (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP(3), önlisans mezunları için KPSSP(93) ve lise mezunları için KPSSP(94) puan türlerinden en az 60 ve üzerinde puan almak



BAŞVURU NASIL YAPILACAK?



İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu sözleşmeli personel kadrolarına başvurmak isteyen adaylar başvuru işlemlerini bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan Sözlü Sınav İş Talep Formu ile elektronik ortamda yapacaklar. Başvurularda e-devlet şifresi ile erişim sağlanabilecek. Başvurular 25-29 Ocak tarihleri arasında yapılabilecek. Posta yoluyla veya şahsen başvurular kabul edilmeyecek.



HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?



İçişleri Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre 112 Acil Çağrı Merkezlerinde görevlendirilmek üzere 1462 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu kadrolara başvuru yapmak isteyenlerin 800'ünden çağrı merkezi hizmetleri bölümünden mezun olma şartı istenecek. Ayrıca avukat, arşiv uzmanı, harita teknikeri, teknisyen, şehir plancısı, bilgisayar teknikeri, çözümleyici, programcı, büro personeli, şoför, bilgisayar mühendisi, harita mühendisi, makine mühendisi, elektrik-elektronik mühendisi branşlarında da alım yapılacak.



Emlak365.com

Gündem Haberleri