İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Genelge Gönderdi! Tüm İllerde Uygulanacak Yeni Koronavirüs Kısıtlamaları Belli Oldu!

Türkiye'de koronavirüs vakalarının artışına devam edilmesi üzerine daha önce 14 il için alınan kısıtlama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 81 ile çıkarıldı.

Türkiye'de koronavirüs vakalarının artışına devam edilmesi üzerine daha önce 14 il için alınan kısıtlama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 81 ile çıkarıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile kısıtlamaların kapsamı açıklandı.

Türkiye'de koronavirüs salgının olumsuz bir tabloya bürünmesi nedeniyle ek önlemler alınmaya devam ediliyor. Daha önce alınan karar gereği 14 ilde düğünlere, nikah merasimlerine, sünnet düğünlerinde, kına gecelerinde ve buna benzer etkinliklerde kısıtlamalar yapılmıştı. Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bilim Kurulu'nun tavsiyesi üzerine verdiği talimatla bu kısıtlamalar 81 ilin tamamında uygulanmasına karar verildi.



81 İLE KORONAVİRÜS GENELGESİ!



İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile yapılacak koronavirüs kısıtlamasının kapsamı açıklandı. Buna göre sokak ve köy düğünleri, kına gecesi ve nişan gibi etkinlikler tamamen yasaklandı. Ancak nikah merasimi şeklinde yapılacak olan düğünlerle nikahlara 1 saat ile sınırlı kalması koşuluyla izin verileceği kararlaştırıldı.



Türkiye'nin 81 ilinde nikah mesasimi şeklinde yapılacak olan düğünlerde düğün salonlarının yerleşimi de düzenlenecek. Buna göre dans ve oyun pisti alanları tamamen kapatılacak ve bu alanlara sandalye ve masa yerleştirilecek. Salonun tamamında ise sandalye ve masa yerleşiminde sosyal mesafeye azami dikkat edilecek.



Ayrıca gelinle damadın birinci ve ikinci derecede yakını olmayan 65 yaş üzeri ve 15 yaş altı vatandaşların düğünlere ve nikah törenlerine katılmaları yasaklanacak. Yapılacak olan nikah törenlerine ve düğünlere bi rkamu görevlisi katılarak denetleme gerçekleştirecek.



KURALLARA UYMAYANLARA PARA CEZASI VERİLECEK!



Öte yandan göndeirlen bu genelge ile bildirilen yeni kurallar 4 Eylül 2020 tarihinden itibaren uygulanacak. Uygulama sırasında kararlara muhalefet edenlere ve kurallara uymayanlara para cezası verilecek.



Emlak365.com


Gündem Haberleri