İçişleri Bakanlığı Açıklama Yaptı: Türbede Elleri Arkada Bağlı Yürüyen İmamoğlu'na Yeni Soruşturma!

Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'nun elleri arkada bağlı olarak yürüdüğü görüntüler hakkında soruşturma açıldığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Konu hakkında resmi açıklama ise İçişleri Bakanlığı sözcüsü İsmail Çataklı tarafından yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na soruşturma mı açıldı, neden soruşturma açıldı, iddialar doğru mu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 30 Mayıs 2020 tarihinde İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen “İstanbul’un Fethi’nin 567. Yıldönümü Kutlama Programı” etkinliklerine katılmış, program kapsamında İBB Başkanı İmamoğlu Fatih Camii bahçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ni ziyaret etmişti.

Başkan İmamoğlu'nun ziyareti esnasında türbeyi elleri arkasında bağlı bir biçimde gezmesi bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından "saygısızlık" yapıldığı gerekçesi ile yoğun bir şekilde eleştirilmişti. Konu hakkında İBB Başkanı hakkında soruşturma açıldığı haberi ise gündeme deyim yerindeyse bomba gibi düştü.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı Açıkladı: İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ne Elleri Arkada Girdiği İçin Soruşturma Mı Açıldı?

Konu hakkında İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği Mülkiye Başmüfettişi tarafından Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıktı. İBB Başkanı İmamoğlu'nun konu hakkında ifadesinin istendiği bir tebligat gönderildiği ortaya çıkarken gönderilen tebligatta "2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası..." ifadelerine yer verildi.

Tebligatın sosyal medyada büyük yankı uyandırması üzerine konu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Sözcüsü İsmail Çataklı rutin olarak kendilerine gönderilen her dosyada yürütülen rutin işlemleri sürdürdüklerini belirterek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen rutin dosyalarda yürütülen işlemlerin bu dosya için de yürütüldüğünü söyledi.

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında yürütülen sürecin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir işlem olduğunu belirten Çataklı, İmamoğlu'nun hakkında HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övmek, anılan partiyi desteklemek, yapmış olduğu ziyaretinde Fatih Sultan Mehmet Han'a saygısızlık etmek iddiaları ile soruşturma açıldığını söyledi.

Gündem Haberleri