İçişleri Bakanlığı E-Devlet Çalışma İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Türkiye'de tam kapanma döneminde açık olan işletmelerde ve kurumlarda çalışacak vatandaşların çalışma izin belgesi almaları gerekiyor. Peki çalışma izin belgesi nereden ve nasıl alınır?

Türkiye 17 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek tam kapanmaya resmen başladı. Günlerce sürecek olan sokağa çıkma yasaklarında oldukça sıkı tedbirler uygulanacak. Bu tedbirlere dair denetimlerde muafiyet kapsamında olan vatandaşların belge ibraz etmeleri zorunlu olacak. Bu belgeler de çalışma izin belgesi olacak. İçişleri Bakanlığı tarafından açlışma izin belgesi hakkında bir son dakika açıklaması yapıldı.

ÇALIŞMA İZİN BELGESİ AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı duyuruya göre vatandaşların çalışma izin belgesi alabilecekleri e-devlet hizmetinin tüm hazırlıkları sona erdirildi. İçişleri Bakanlığı'nın e-devlet hizmetlerine eklenen başvuru ekranı ile vatandaşlar çalışma izin belgesi işlemi yapabiliyorlar. Tam kapanma döneminde muafiyet verilen iş yerlerinde çalışanların e-devlet sisteminde yaşanan yoğunluktan dolayı ecele etmelerine gerek olmadığı da İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edildi.

GÖREV BELGELERİ GEÇERLİ OLACAK

İçişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre muafiyet kapsamında bulunan iş yerlerinde çalışanlar için iş yerleri tarafından düzenlenen görev belgelerinin 2 Mayıs Pazar günü saat 24:00'a kadar geçerli olacağı duyuruldu. Ayrıca e-başvuru sisteminde yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle vatandaşların ilgili formu manuel olarak doldurarak iş yeri yetkilisine imzalatıp görev belgesi olarak kullanabilecekleri bildirildi.

ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Milyonlarca vatandaş çalışma izin belgesini nasıl alabileceklerini merak ediyorlar. Bunun için belge almak isteyen vatandaşların TC kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Sosyal Güvenlik kayıt Belgesi Sorgulama ekranına tıklanır. Bu ekran arama bölümünde arama yapılarak bulunabilir. Ekrana tıklandıktan sonra açılan form doldurularak yönergeler takip edilerek çalışma izin belgesi alma işlemi sona erdilir.

Çalışma izin belgesi veya görev belgesi olmayan vatandaşlar muafiyet kapsamında olsalar dahi kolluk kuvvetlerinde adli ve idari ceza ile karşılaşabilecekler. Bundan dolayı çalışma izin belgesi almak açık olan iş yerlerinde çalışan vatandaşlar için büyük bir önem arz ediyor.

Gündem Haberleri