İçişleri Bakanlığı Tarafından Maske Genelgesi Yayımlandı

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında alınan kapalı alanda maske yasağının kaldırılması kararının ardından İçişleri Bakanlığı'ndan maske genelgesi yayınlandı.

Bilim Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda alınan kararları açıkladı. Alınan kararlar arasında kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu tamamen kaldırıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından Kapalı Alanlarda Maske Kullanımı genelgesi yayımlandı.

Genelgede, salgın sürecinde toplumsal hayatın işleyişine ilişkin esasların, Sağlık Bakanlığı tarafından salgının genel seyrine yönelik önerileri dikkate alınarak İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler ile belirlendiği, İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulları ile hayata geçirildiği hatırlatıldı. Salgınla mücadele sürecine ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan öneriler neticesinde daha önce açık alanda maske zorunluluğunun kaldırıldığı bilgisine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, salgının etkisinin azalması, aşılamanın artması, toplumsal hayatın salgından daha az etkilenmesi sonucunda alınan önemlerin kısıtlama olarak değil de bireysel önlem olarak alınmasına karar verildiğini, kronik hastalığı olan, hastalık şüphesi olan ve riskli kişilerin maske takmaya devam etmeleri ve hatırlatma dozu olmalarının önemine dikkat çekildi.

26 Nisan 2022 tarihinde yapılan COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu önerileri ile açık ve kapalı alanlarda, tüm okullarda maske zorunluluğunun tamamen kaldırıldığı, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında maske kullanımın devam etmesine karar verildiği İçişleri Bakanlığına iletildi.

27 NİSAN 2022 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ
Genelgede 27 Nisan 2022'den itibaren toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşları dışında kalan tüm kapalı alanlarda maske zorunluluğu uygulamasının kaldırıldığı bilgisi yer aldı. Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında ise günlük vaka sayısı 1.000'in altına düşene ve yeni bir karar alınana kadar maske zorunluluğu devam edecek.

Emlak365.com

Gündem Haberleri