İçişleri Bakanlığı'ndan 30 Ağustos Etkinliklerinin Kısıtlanmasına Dair Yeni Açıklama

Türkiye'nin milli bayramlarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndaki etkinliklerin İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandığına dair iddialara hakkında İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin milli bayramlarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndaki etkinliklerin İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandığına dair iddialara hakkında İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasına göre 30 Ağustos'ta gerçekleştirilecek etkinliklere dair bir yasaklama kararı alınmadığı ve kalabalıklara neden olmamak için kısıtlamalara gidilmesinin valiliklere iletildiği ifade edildi.

Türkiye'nin milli bayramlarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile alakalı olarak İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. 30 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan etkinliklerin yasaklanacağına dair ortaya atılan iddialara İçişleri Bakanlığı tarafından açıklığa kavuşturuldu.



KATILIMCI SAYISI KISITLANACAK



Yapılan açıklamaya göre 30 Ağustos ile alakalı olarak valiliklere genelge gönderildi. Bu genelgede koronavirüs salgını nedeniyle bazı programlarda katılımcı sayısında kısıtlamaya gidilmesi ve bazı programların ise yapılmaması istendi.



DİNİ VE MİLLİ BAYRAM AYRIMI YAPILMIYOR VURGUSU



Valiliklere iletilen resmi yazıda kalabalıklara neden olmamak için tedbirlerin alınması ve bu yönde bazı kısıtlamalara gidilmesi iletildi. İçişleri Bakanlığı dini ve milli bayram ayrımı gözetmeksizin salgın tedbirlerinin tüm etkinlikler için benzer şekilde uygulanacağını açıkladı.



30 AĞUSTOS RESEPSİYONLARI YAPILMAYACAK



İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen ilgili genelgeye göre 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri belirli kurallar içerisinde gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerin kısa süre içerisinde tamamlanması gerektiği bildirilirken çelenk sunma töreni ve şehitlik ziyaretleri kısıtlı bir katılımla gerçekleştirilecek. Ayrıca resepsiyon gibi etkinlikler ise kesinlikle yapılmayacak.



Emlak365.com


Gündem Haberleri