İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İl Valiliğine Seyahat Genelgesi

İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgınları kapsamında il valiliklerine yeni bir genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgınları kapsamında il valiliklerine yeni bir genelge gönderdi. Seyahat muafiyeti kapsamında yayımlanan genelge ile eğitim personellerine izin belgesiz seyahat yapma hakkı sağlandığı duyuruldu. İşte İçişleri Bakanlığı'nın salgınla mücadelede yeni tedbir kararlarına ilişkin detaylar.

EĞİTİM PERSONELİNE SEYAHAT MUAFİYETİ GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm il valiliklerine ulaştırılan genelge ile eğitim personellerine yönelik alınan yeni kararlar bildirildi. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen yüzyüze eğitimin kısmen açılıyor olması nedeniyle ilan edilen genelgede; tüm eğitim personellerine seyahat düzenlemesi getirildi. İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelgesinde hem okulların kademeli olarak açılması hemde yarı yıl tatilinin sona ermesi nedeniyle şehirlerarası yolculuklarda yoğunluk olabileceği vurguladı.

Genelgede ayrıca sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde eğitim öğretim personeline şehirler arası yolculuklarda seyahat izin belgesi alınması zorunluluğunun bulunduğu da hatırlatıldı. Ancak hatırlatılan nedenlerden dolayı oluşabilecek yoğunluk nedeniyle 13 Şubat ve 14 Şubat tarihlerinde uygulanacak olan seyahat yasağından eğitim personellerinin muaf tutulacağı aktarıldı. İlgili genelge kapsamında eğitim öğretim personelleri görev yerlerine yönelik yapacakları şehirlerarası seyahatlerini, aile bireyleriyle izin belgesiz yapabilecekler. Eğitim öğretim personelleri denetimlerde ise öğretmen/personel kimlik kartlarını gösterecekler.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANAN GÜNLERDE SEYAHATLER YASAK

Koronavirüs ile mücadele sürecinde Türkiye'de uzun zamandır hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Hafta sonunda seyahat yapacak olan vatandaşlar ise özel izin belgesi alarak seyahat yapabiliyor. Bakanlık son genelgesinde önümüzdeki hafta sonunda bu eğitim personellerinin bu belge olmadan, öğretmen kimlik kartı ile özel araçları ile seyahat yapabileceklerini ilan etti.

Emlak365.com

Gündem Haberleri