İçişleri Bakanlığından Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesi: Bu Hafta Sonu Kısıtlama Olan İller Hangileri?

İçişleri Bakanlığı son dakika açıklaması yaparak bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olan iller hakkında açıklamada bulundu. Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, hangi illerde yasak kalkacak, sokağa çıkma yasağı uygulanacak, Ankara, İstanbul ve İzmir'de Cumartesi ve Pazar günü yasak olacak mı?

İçişleri Bakanlığı son dakika sokağa çıkma yasağı açıklaması yaptı. Beklenen sokağa çıkma yasağı genelgesi yayımlanırken böylelikle 20 Mart 2021 Cumartesi günü ve 21 Mart 2021 Pazar günü sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulanacak ve uygulanmayacak iller ile yasak saatleri belirlenmiş oldu.

Hatırlanacağı üzere 1 Mart 2021 tarihi itibari ile Türkiye'de kademeli normalleşme sürecine geçiş yapmış ve yerinde karar dönemi ile risk haritası tablosuna göre hafta sonu sokağa çıkma yasağı kısıtlaması kararı alınmıştı. Düzenlenen son kabine toplantısı ile alınan karar kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan bir değişikliğe gidilmediğini duyurmuştu.

BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KISITLAMASI OLAN İLLER HANGİLERİ?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son dakika sokağa çıkma yasağı genelgesi ile 81 il genelinde bu hafta sonu uygulanacak olan yasaklar ve diğer merak edilen detaylar belirlenmiş oldu.

Hatırlanacağı üzere Türkiye koronavirüs vaka sayılarına göre 4 farklı kategoriye ayrılmış vaka sayısı en düşük olan iller mavi renk ile boyanmış, orta riskli iller sarı renk ile belirlenmiş, riskli iller turuncu renkli gösterilmiş, kırmızı renkli iller ise en yüksek riskli iller olarak tedbir kararlarının devam edeceği iller olmuştu.

Kırmızı renk ile gösterilen iller arasında yer alan Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya ,Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Adıyaman, Osmaniye ve turuncu renkli iller arasında yer alan İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan illerinde Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00'den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00 itibari ile sona erecek. Yani Pazar günü yasak devam ederken Cumartesi günü ise 05:00 ile 21:00 saatleri arasında sokağa çıkmaya izin verilecek.



BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KALDIRILAN İLLER HANGİLERİ, HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMAK SERBEST, YASAK DEĞİL?

Yukarıda yer alan illerin dışında kalan tüm illerde ise hafta sonu sokağa çıkma yasağı yine hafta içerisinde olduğu gibi sadece saat 21:00 ile 05:00 arasında uygulanacak. Hem Cumartesi hem de pazar günü saat 05:00 ile 21:00'e kadar vatandaşlar maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek dışarıya çıkabilecekler.

Gündem Haberleri