İçişleri Bakanlığı'ndan Sokağa Çıkma Yasaklarında Yeni Karar! Öğrencilere Ve Öğretmenlere Muafiyet Geldi!

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir genelge yayınlanarak sokağa çıkma yasaklarında muaf tutulanlara eklemeler yapıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir genelge yayınlanarak sokağa çıkma yasaklarında muaf tutulanlara eklemeler yapıldığı bildirildi. Buna göre örgün eğitime geçecek olan öğretmenler ve öğrenciler sokağa çıkma yasaklarından muaf olacaklar.

Türkiye'de okulların kademeli açılması yönünde planlamalar yapılırken İçişleri Bakanlığı da sokağa çıkma yasaklarında buna bağlı düzenlemeler yaptı. Buna göre örgün eğitime geçecek olan öğretmenler ve öğrenciler sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulacaklar.



SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARINDA ÖĞRENCİLERE VE ÖĞRETMENLERE MUAFİYET!



İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasaklarına yönelik yeni bir genelge yayımlandı. 3 Şubat 2021 tarihli genelgeye göre örgün eğitim yapılması uygun görülen eğitim kurumlarının öğretmen ve öğrencileri sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulacaklar.



OKULLARDAN BELGE VERİLECEK



İçişleri Bakanlığının genelgesinde öğretim kurumlarından öğrencilere ve öğretmenlere kurum adresinin ve ders programının açık bir şekilde yer aldığı bir belge verilecek. Bu belge ile öğretmenler ve öğrenciler ilgili güzergahta sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulacaklar. Muafiyet yalnızca belgede yazılı ders saatleri için geçerli olacak. Bu belgeyi saata aykırı kullanmak isteyenlere adli veya idari yaptırım uygulanacak.



İl ve İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları'nın bu yönde düzenleme yapmasını isteyen İçişleri Bakanlığı mevcut saokağa çıkma yasağı kaidelerindeki muafiyet alanının bu doğrultuda genişletilmesini talep etti.



ŞEHİR İÇİ TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINDAN YARARLANABİLECEKLER



65 yaş üzeri öğretmenlerle 20 yaş altı öğrencileri kapsayan bir başka kolaylık ise bu kişilerin şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmalarına imkan tanınması olacak. Yasak saatlerinde toplu ulaşım araçlarına binemeyen bu kişiler ellerindeki belgelerle toplu ulaşım araçlarından da yararlanabilecekler.



Emlak365.com

Gündem Haberleri