İçişleri Bakanlığı'ndan Son Dakika Ramazan Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı ve Şehirler Arası Seyahat / Yolculuk Yasağı Açıklaması!

İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı ve şehirler arası yolculuk kısıtlaması hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Ramazan Bayramında şehirler arası yolculuk yasak mı, şehirlerarası seyahat yasağı kalkacak mı, yasak var mı, seyahat izni verilecek mı, seyahat izin belgesi verilecek mi, sokağa çıkma yasağı var mı 2021?

Ramazan Bayramı için geri sayım devam ederken İçişleri Bakanlığı son dakika açıklaması yayımladı. Pek çok kişinin merak etmiş olduğu Ramazan Bayramı için sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve şehirlerarası seyahat kısıtlaması yasağının devam edip etmeyeceği soruları yanıt buldu.

RAMAZAN BAYRAMINDA SOKAYA ÇIKMA YASAĞI VAR MI, KALDIRILIR MI?

Koronavirüs vaka sayısının 63 binli seviyelerden büyük bir hızla 13 bin seviyesine kadar aşağıya çekilmesinin ardından pek çok kişi Ramazan Bayramı için yasakların kaldırılıp kaldırılmayacağını merak ediyordu. Süreçte İçişleri Bakanlığı son dakika açıklaması yayımlayarak merak edilen sorulara yanıt verdi.

Yayımlanan açıklamada 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'da başlayan ve 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'te tamamlanacak olan tam kapanma dönemi içerisinde alınan tedbirler sayesinde vaka sayılarında yaşanan düşüşe dikkat çekilirken bu seyrin devam etmesi açısından alınan tedbir kararlarında uyulmaya Ramazan Bayramında da devam edileceği vurgulandı.

Bakanlık tarafından yayımlanan açıklama metninde "Şehir içi cadde ve sokaklarda kolluk kuvvetlerince oluşturulan toplam 6 bin 84 kontrol noktasında 79 bin 279 kamu personeli görev yapacak olup gerçekleştirilecek denetimlerde geçerli bir muafiyetin var olup olmadığı, çalışma izni görev belgesi kontrolü ile dışarıda bulunulan durumun muafiyet nedeni, zamanı ve güzergahı ile uyumlu olup olmadığı kontrol edilecektir "denilerek sokağa çıkma yasağının istisnasız devam edileceği vurgulandı.

RAMAZAN BAYRAMINDA ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK YASAK MI, ŞEHİRLERARASI SEYAHAT KISITLAMASI / YASAĞI KALDIRILACAK MI?

Bayramda akraba ziyareti için köyüne, memleketine ya da tatile gitmek isteyenler için ise yapılan açıklamada "Şehirlerarası Seyahat Kısıtlamasına Dair Denetimler çerçevesinde; şehirlerarası yollar üzerinde kolluk kuvvetlerince 1.167 yol kontrol noktası oluşturulmuş olup, bu yol kontrol noktalarında 16 bin 669 kolluk personeli görev yapacaktır" ifadeleri ile yol üzerinde denetimlerin sıkılaştırıldığı ve seyahat izin belgesi olmayan kişilere ceza yazılacağı ilan edildi.

Gündem Haberleri