İçişleri Bakanlığı'ndan Son Dakika Şehir İçi Ulaşım Yasağı Açıklaması! Uymayana Hapis Cezası Var

Koronavirüs salgını nedeni ile alınan yeni tedbir kararları kapsamında şehir içi ulaşım yasağı da resmen yürürlüğe girmiş oldu.

Koronavirüs salgını nedeni ile alınan yeni tedbir kararları kapsamında şehir içi ulaşım yasağı da resmen yürürlüğe girmiş oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son sokağa çıkma yasağı genelgesi kapsamında şehir içi ulaşım yasağı hakkında merak edilen detaylara yer verildi.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişilere uygulanan sokağa çıkma yasağı hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir yönetmelik daha yayımlandı.



Yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında soğaka çıkma yasağı kısıtlaması saatlerinde toplu ulaşım araçları hakkında ulaşım yasağı açıklaması yapıldı.



65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI KİŞİLER TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINI KULLANABİLECEK Mİ?



Sözcü Gazetesi tarafından yapılan habere göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişiler için şehir içi ulaşım yasağı çıktı.



Yapılan habere göre 65 yaş üstüne ve 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı uygulanmadığı saatlerde dahi toplu ulaşımı kullanmaları yasaklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son genelgeye göre 65 yaş üstüne saat 10:00 ila 13:00 arasında sokağa çıkma izni verilirken bu saatlerin dışında ise sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulanıyor.



20 yaş altında olan kişilere ise 13:00 ila 16:00 saatleri arasında sokağa çıkma izni veriliyor. Yayımlanan genelge ile bu yaş grubu arasında olan kişilere belirtilen saatler arasında toplu ulaşımı kullanma yasağı getirildi.



YASAĞA UYMAYAN KİŞİLERE CEZA VAR MI?



Yapılan açıklamaya göre verilen karara uymayan kişilere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca 3 bin 150 lira para cezası verilirken aynı zamanda ikinci kez yasağa uymayan kişilere Türk Ceza Kanunu'nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesi kapsamında 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek.



Emlak365.com

Gündem Haberleri