İETT Toplu Ulaşıma Zammı Açıkladı! İETT Tam, Öğrenci, Aylık Akbil Ne Kadar Oldu?

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili İstanbul'da toplu ulaşıma yapılacak zammı açıkladı. İstanbul'da toplu taşıma ne kadar oldu? İşte ayrıntılar.

Akaryakıta gelen zamlar nedeniyle geçtiğimiz hafta 11 büyükşehir belediye başkanı ortak bir duyuru yayımlayarak belediyeye bağlı otobüs ve metro biletlerine zam yapılacağını açıklamıştı. Ankara'da hayata geçen yeni zamlı tarifenin ardından İstanbul için fiyat tarifesi açıklanmamıştı. İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine zam geleceği biliniyordu ancak fiyatlar için net bir açıklama yapılmamıştı.

Bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerden biri Alper Bilgili'ye '' Toplu ulaşıma zam gelecek mi? '' sorusunu yöneltince, Bilgili konu hakkında açıklama yaptı.

ZAM YÜZDE 50'NİN ALTINDA OLMAYACAK

Konu hakkında konuşan Bilgili, 2 büyük kapsamlı meslek örgütleri ile yapılan toplantıda bütün meslek gruplarının yüzde 50 ila yüzde 100 arasında oranlarda fiyat artışı talebini ilettiklerini, belediyenin ise sektörlerden gelen bu talepleri değerlendireceğini belirtti. Bilgili, İETT'ye yapılacak zam oranının yüzde 50'nin altında olacağını düşünmediğini söyledi.

İETT, Metrobüs Metro, Akbil İstanbulkart, Ücretleri Ne Kadar Oldu 2022?

İETT akbil ücretleri yılbaşında gelen zam ile birlikte 01.01.2022 tarihinden itibaren şu şekilde olmuştu:

İstanbulKart:

Tam: 5,48 TL, Öğrenci: 2,67 TL, Sosyal: 3,92 TL

Mavi Kart:

Tam: 430 TL, Öğrenci: 78 TL, Sosyal: 267 TL

Metrobüs:

1 durak: Tam 3,92 TL, Öğrenci: 1,73 TL, Sosyal: 2,42 TL

34-43 durak: Tam: 8,13 TL, Öğrenci: 2,67 TL, Sosyal: 4,46 TL

Yukarıda belirtilen fiyatların yapılacak toplu ulaşım zammının ardından yüzde 50 oranında artacağı belirtiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni fiyat tarifesi açıklandığında haberimizde paylaşacağız.

Gündem Haberleri