İftar Çadırı Kuruldu Mu, Nerelerde Var? İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Ramazan Çadırları 2022!

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar yaşadıkları şehirdeki iftar çadırı nerelere kuruluyor araştırmaya başladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa iftar çadırı adresleri 2022 haberimizde.

On bir ayın sultanı Ramazan'ın başlamasıyla vatandaşlar birçok konu hakkında araştırma yapmaya başladı. Ramazan aylarının bir geleneği haline gelen ve hemen hemen tüm kentlerde kurulan iftar çadırlarının bu yıl nerelerde kurulacağı belli oldu.

Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşların sıcak bir yemek yiyebilmesi için oluşturulan iftar çadırları, son iki yıldır koronavirüs pandemisi nedeniyle kurulmamıştı. Ancak bu yıl, eskiden olduğu gibi iftar çadırları kuruluyor ve vatandaşlar hep birlikte orucunu açıyor.

2022 İFTAR ÇADIRI KURULACAK MI, HANGİ İLLERDE?

Geçtiğimiz yıllarda salgın nedeniyle kurulamayan Ramazan çadırları bu yıl kurulacak. Belediyeler iftar çadırlarının kurulması için yoğun bir çalışma gerçekleştirilirken iftar çadırı kurulacak ilçeler belediyelerin internet sitelerinde listeleniyor.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR, BURSA İFTAR ÇADIRI KURULDU MU, HANGİ İLÇELERDE?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle en yoğun insan trafiğinin bulunduğu 6 meydan kurduğu iftar çadırları ile vatandaşlara sıcak yemek ikram edecek. Önceki yıllarda Avrupa Yakası'nda Mecidiyeköy, Eminönü ve Aksaray Meydanlarında; Anadolu Yakası'nda ise Üsküdar, Çekmeköy ve Kadıköy'de kurulan çadırlarda Ramazan ayı boyunca iftar yemeği yenmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çadırı 2022 kkurulacak bölgeler şunlar:

Cebeci bölgesi

Türközü Bölgesi

Siteler - Seğmenler Kent Meydanı

Beşevler Metro Çıkışı

Mamak - Akdere Merkez Camii Yanı

Pursaklar Karacaören Toki Blokları İçi

Polatlı Heykel Meydanı

Yenimahalle - Demetevler Hastane Metro İStasyonu

Mamak - Kusunlar Toki konutları Zirvekent

Altındağ - Hüseyingazi Ekin

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çadırı 2022 kurulan alanlar ise şu şekilde sıralanıyor:

- Dumlupınat Mahallesi Kasaplar Meydanı

- Fırat Mahallesi Muhtarlık Önü

- Yeşilbağlar Mahallesi Ova PAzar Yeri

- Goksu Mahallesi Muhtarlık Önü

- Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarlık Önü

- Kozağaç Mahallesi Çevikbir Meydanı

- Yaylacık Mahallesi Anneler Parkı Önü

- Çamlıpınar Mahallesi Çamlıkule Pazar Yeri

Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi iftar çadırı 2022 pandemi öncesi olduğu gibi bu yıl da vatandaşlara iftar yemeği servisi yapılacak. Ramazan çadırları şehrin birçok bölgesine kurulacak olup, belediye tarafından belirlenen menüler Ramazan'ın ilk gününden son gününe kadar vatandaşlara sunulacak.

Gündem Haberleri