İki Süper Star Belki de Son Kez Karşı Karşıya

Dünyada futbolseverler bu maça kilitlenmiş durumda. Suudi Arabistan ekiplerinden Al Hilal ve Al Nass futbolcularından oluşan karma takımla Fransız devi PSG karşı karşıya gelecek. Bu maçın en önemli özelliği ise Ronaldo ile Messi'nin futbol tarihinde belki de son kez karşı karşıya gelecek olması.

Dünya üzerindeki futbol severlerin tamamının merakla beklediği maç geldi çattı. Son zamanlarda futbola milyonlarca dolar yatırım yapan Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr ve Al Hilal takımlarının futbolcularından oluşturulan karma ile Fransa'nın ve dünya futbolunun devlerinden Paris-Saint Germain karşı karşıya gelecek.

Bu maçı bu kadar önemli kılan unsur ise dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi'yi karşı karşıya getirecek olması. Sadece bir hazırlık maçı olmasına karşın tüm dünyanın gözü bir final maçı gibi bu karşılaşmada olacak.

Dünya Futbolunda Tarihi Gece

Dünya futbolunda gelmiş geçmiş en iyi futbolcular arasında gösterilen Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi kariyerleri boyunca birçok kez karşı karşıya geldi. La Liga'da ezeli rakipler olan Real Madrid ve Barcelona formaları giyen Ronaldo ve Messi, birçok El Clasico'da karşı karşıya geldi. Ancak kariyerlerinin artık son demlerini oynayan iki süper star artık oldukça farklı liglerde top koşturuyor.

Son zamanların en çok konuşulan futbolcuların başında gelen Cristiano Ronaldo, futbol tarihinde bir futbolcuya ödenen en yüksek maaşı alacağı Suudi Arabistan liginde Al Nassr takımına transfer oldu. Messi ise kariyerini Fransa Ligue 1'de Paris-Saint Germain formasıyla devam ediyor.

Futbol severler 2022'de son kez dünya kupasında oynayacak olan iki süper starı karşı karşıya görmek için adeta dua etti. Ancak Şampiyon Arjantin ile çeyrek finalde Fas'a mağlup olan Portekiz karşı karşıya gelemedi. Dolayısıyla Messi ve Ronaldo son bir kez yeşil sahada birbirine rakip olamadı.

Yaşayan Efsaneler Karşı Karşıya

Dünya Kupası'nda taraftarların en çok görmek istediği manzara olan Ronaldo ve Messi karşılaşmasının hayalini hayalinin dahi yarattığı heyecanı, Al Nass ile Al Hilal karmasıyla, PSG karşılaşması fikrini doğurdu. Böylelikle kariyerleri boyunca hem yeşil sahada hem de tartışmalarda birbirinin en büyük rakibi olan Messi ve Ronaldo belki de son kez rakip oldu.

Ronaldo 37, Messi ise 35 yaşında dolayısıyla her iki yılız da çok yüksek ihtimalle 2026 Dünya Kupası'nda forma giyemeyecek. Dolayısıyla bu karşılaşma dünya futbol tarihine geçebilir. Ayrıca Neymar, Mbappe gibi yeni neslin starları da bu karşılaşmada Ronaldo'nun karşısında yer alıyor.

Gündem Haberleri