İkinci el araba ve emlak satışlarına yeni önlemler! Hükümet internet satışlarında ipleri eline alıyor!

Yüksek enflasyon ve derinleşen ekonomik kriz emlak ve araba sektöründeki fiyatları fahiş rakamlara çıkardı. Özellikle internet satışlarında usulsüz fahiş rakamlar verenlere Ticaret Bakanlığı’ndan yeni önlemlerle artık dur denecek.

Yaşanan yüksek enflasyon ve bununla beraber döviz kurlarındaki yükseliş emlak ve araba sektöründeki fiyat krizini derinleştirdi. Her geçen gün artan fiyatlarda vatandaşın eli kolu bağlanırken usulsüz artışlara devletten yeni önlemler için adımlar atılmaya başlandı.

Araba ve emlak sektörlerinin internet üzerindeki satışlarında katlanarak artan fiyatlarına Ticaret Bakanlığı’ndan yeni önlemler alınmaya başlandı. Ticaret Bakanlığı tarafından tüm kamuoyuna duyurulan internet satışları hakkında alınan yeni kararlar neler? İşte tüm detaylar…

İNTERNET SATIŞLARINDA YENİ DÖNEM!

Ticaret Bakanlığı son yaptığı açıklamalarda “Son zamanlarda ilan sitelerinde gerçeği yansıtmayan, fiyat şişirmeleri ve aldatmacaları içeren ilanlar yoluyla, taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde vatandaşlarımızın mağdur edildiğinin gözlemlenmesi ve bu konuda çokça artan şikayetlerin bildirilmesi üzerine, söz konusu etik dışı ve yanlış uygulamaları ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte ve İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidilmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır. İfadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre artık internet üzerinden araba ve emlak satışları o kadar kolay olmayacak. Alınan yeni kararlar doğrultusunda internet satışlarındaki usulsüzlük ve fahiş rakamlar ortadan kalkacak.

100 BİN TL PARA CEZASI!

Ticaret Bakanlığı internet satışlarda alınan önlemleri; Söz konusu yönetmeliklerde yapılan değişiklikler neticesinde, ilan sitelerinde kendi açık kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilan verilmesinin engellenmesi amaçlanmış olup, kişinin kendisine, eşine veya birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ait olmayan ya da ilana konu taşınmaz veya taşıt sahibi tarafından yetkilendirilmediği taşınmazın veya taşıtın ilana konulması yasaklanmaktadır.

Bununla birlikte, emlak komisyoncuları ve oto galericileri, sahip oldukları yetki belgeleri ile doğrulama yaparak, satışına yetkili oldukları taşıtı veya taşınmazı ilana koyabileceklerdir. İfadeleri ile açıkladı. Bu ifadelerinin yanı sıra açıklamalarının devamında belirtilen maddelere uymayanlara 100 bin TL idari para cezası uygulanacağını da açıkladı.

Gündem Haberleri