İklim Şurası Ne Zaman, Nerede Yapılacak 2022?

2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefleri kapsamında hazırlanacak politikaların görüşüleceği iklim şurası ne zaman, nerede yapılacak belli oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından düzenlenen İklim Şurası'nın yapılacağı tarih belli oldu. İklim Şurası'nda sera gazı azaltımı8, yeşil finansman ve karbon fiyatlama iklim değişikliğine uyum, yerel yönetimler, göç, adil geçiş, diğer sosyal politikalar ile bilim ve teknoloji konuları görüşülecek.

2022 İKLİM ŞURASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre İklim Şurası 21-25 Şubat 2022 tarihleri arasında Konya'da yapılacak.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde beş gün boyunca sürecek olan Şura'da, kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, iş dünyası, uluslararası kuruluşlar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri başta olmak üzere 600'den fazla katılımcı ile toplantı yapılacak.

Şuradaki panellerde mutabakat ve sanayide dönüşüm, uluslararası finansman, yerelde iklim eyleminin güçlendirilmesi, yeşil politika, Paris İklim Anlaşması ve iklim rejiminde uluslararası süreç, sanatta ve medyada iklim konuları ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, '' 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma '' hedefleri doğrultusunda hazırlanacak kısa, orta ve uzun vadeli strateji, eylem, politika ve mevzuatların alt yapısı, şuradan çıkacak sonuç bildirgesi ile oluşturulacak.

İklim Şurası'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşme sağlayacak olan iklim elçileri, Şura öncesinde hazırladıkları 'Gençlik Bildirgesi'ni Bakan Kurum'a sunacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Elçileri Başkanlığı, iklim elçileri ve Birleşmiş Milletler iş birliği ile iklim değişikliği konusu hakkında çevrim içi toplantılar düzenleyerek fikir alışverişinde bulunuyorlar.

Gündem Haberleri