İlaç Kullananlar Dikkat Bu Tarihten Sonra Alamayabilirsiniz! 2022 İlaç Raporları Ne Zaman Bitecek, Son Gün Ne Zaman?

Raporlu ilaç kullananlar için SGK'dan önemli bir uyarı geldi. İlaç raporlarının biteceği gün ve son yenileme tarihi açıklandı. İşte ayrıntılar.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan raporlu ilaçlar için kritik bir uyarı geldi. Herhangi bir hastalığı için raporlu ilaç kullanan vatandaşların raporlarını yenilemesi gerekiyor. SGK'nın belirlediği tarihten sonra raporlar geçersiz sayılacak ve vatandaşların ilaçları SGK kapsamından çıkacak.

RAPORLU İLAÇ KULLANANLAR İÇİN KRİTİK UYARI

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, vatandaşların raporlarını yenilemek için hastaneye başvurduklarını ancak 2 aydan evvel randevu alamadıklarını belirterek durumun bu şekilde devam etmesi halinde büyük bir sıkıntı yaşanacağını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen son rapor yenileme günü için bir türlü randevu alamayan vatandaşlar, ilaçlarının yazılması ve raporlarının çıkarılması konusunda büyük bir sorun yaşıyor. Eczacıların sık sık uyarılarıyla karşılaşan vatandaşlar, raporlarını yenilemek için hastanelerden randevu almakta zorluk yaşıyor. Eczacılar ise bu konu hakkında bir adım atılarak ya sürenin uzatılması ya da randevu sisteminin düzenlenmesini talep ediyor.

2022 İLAÇ RAPORLARI NE ZAMAN BİTECEK, SON YENİLEME TARİHİ NE ZAMAN?

Kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların kullanmak zorunda olduğu raporlu ilaçlar için süre 30 Nisan 2022 tarihinde bitecek. Bu tarihten sonra vatandaşların mevcut raporları sona erecek. Bu sebeple 30 Nisan tarihinden önce ilaç raporlarının yenilenmesi gerekiyor. Aksi takdirde ilaçlar rapor kapsamından çıkacak ve SGK tarafından karşılanmayacak.

SGK tarafından 21 Ocak 2022 tarihinde ''Kronik Hastalığı Nedeniyle Sağlık Raporu Olan Hastaların İlaç ve Tıbbi Cihaz Temini Hakkında '' başlığı ile bir duyuru yayımlanmış ve daha önce 28 Şubat 2022'de sona erecek ilaç raporu yenileme süresi güncellenerek 30 Nisan 2022 olarak belirlenmişti.

Gündem Haberleri