İlhan Palut da Anlam Veremedi

Konyaspor'un İlhan Palut kararı tüm spor camiasını şaşkına çevirdi. Oldukça başarılı geçen sezonun ardından, Konyaspor yeni sezona da kötü başlamadı. Buna rağmen ansızın gelen bir açıklama ile teknik direktör İlhan Palut ile yollar ayrıldı. Sessizliğini bozan Palut da bu durum karşısında şaşkın.

Kanyaspor geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla İlhan Palut ile olan sözleşmenin feshedildiğini açıkladı. Bu açıklama herkesi şaşkına çevirdi. Başarılı bir sezon geçiren Konyaspor yönetiminin bu kararı İlhan Palut'u da şaşırttı.

Süper Lig'de teknik direktör değişikliği sıklıkla yaşanan bir durum. Genel manada takımlar teknik direktör konusunda istikrarsız tavırlarıyla bilinir. Ancak Konyaspor'da yaşanan teknik direktör değişikliği şaşkınlıkla karşılandı. Konyaspor'un başında ciddi başarılar elde eden İlhan Palut'un sözleşmesini feshedilmesi, sadece taraftarlar ve spor camiasını değil, aynı zamanda deneyimli teknik adamın kendisini de şoke etti.

Ayrılıktan Haberi Yoktu

Konyaspor'un ayrılık açıklamasının ardından ilk kez konuya ilişkin suskunluğunu bozan İlhan Palut, ayrılığa dair herhangi bir sinyal almadığını söyledi. Palut, "Değişikliğin takıma iyi geleceğini söyleyip bu zamana kadar hizmetlerimden dolayı teşekkür ettiler. Bana yapılan açıklamanın da tamamı bu. Doğrusunu söylemek gerekirse ben de böyle bir karar beklemiyordum. Daha iyi sonuçlar alabileceğimizi kabul ediyorum. Ama gidişatımızın bunu gerektirdiğini de düşünmüyorum." dedi.

Palut açıklamasında, "Ayrılık haberini alana kadar böyle bir durum söz konusu değildi. Hiç beklemediğimiz bir durumla karşılaştık, dolayısıyla şoke oldu. Konyaspor için inşallah hayırlısı budur. Konuya dair ayrıca bir açıklamada bulunacağım. Şimdilik fesih belgesini almadım, belgeyi aldıktan sonra bir basın açıklamam olacak." sözlerine yer verdi.

Emre Belözoğlu Tartışmasıyla Alakalı Değil

Konyaspor'un İlhan Palut ayrılığının arkasında Emre Belözoğlu polemiği olduğu iddia edildi. Sosyal medya üzerinden Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu ile bir polemik yaşayan İlhan Palut bu konuya da açıklık getirdi. Palut, "Bu iddialar mantık dışı. Sosyal medyada neler yaşanıyor. Yaşadığımız ayrılığın o konuyla alakası yok. Emre Belözoğlu olayıyla alakalı olsa takımın başına anında yeni biri gelemezdi. Ben bu konuşmayı pazar akşamı yaptım. O olaydan çok önce zaten yeni teknik direktör belirlenmiş."

İlhan Palut Konyaspor'un En İyi Teknik Direktörü Oldu

2021 yılının Şubat ayında Konyaspor'un başına geçen İlhan Palut, Konyaspor'un başında oldukça başarılı bir kariyer geçirdi. Konyaspor'un başında 15 maçan daha fazla kalan teknik direktörlere bakıldığında en çok puanı toplayan ve en fazla maç kazanan isim İlhan Palut Oldu.

Gündem Haberleri