İlkay Akkaya Adana Ceyhan 30 Ağustos konseri niye iptal edildi, gerçek nedeni ne?

Adana’nın Ceyhan Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılacağı söyleyen İlkay Akkaya konseri iptal edildi. Peki İlkay Akkaya konseri neden iptal edildi, açıklandı mı?

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Özellikle belediyeler organize ettikleri ücretsiz konserler ile vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutlamalarını sağlayacaklar. Ancak Adana’nın Ceyhan Belediyesi tarafından tertip edilen ve duyurusu yapılan İlkan Akkaya konseri ile alakalı şok bir gelişme yaşandı. Ceyhan Belediyesi bir açıklama yaparak İlkay Akkaya konserinin iptal edildiğini açıkladı. Peki İlkay Akkaya konserinin iptal edilme nedeni ne?

İLKAY AKKAYA KONSERİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

İlkay Akkaya konserinin iptalinin nedeni oldukça araştırılan konular arasına girdi. Peki bu konser için neden iptal kararı verildi? Ceyhan Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında planlanan İlkay Akkaya konseri Ceyhan Kaymakamlığı tarafından iptal edildi. Ceyhan Kaymakamlığı konserin iptal gerekçelerini genel güvenlik, kamu düzeni, emniyet ve asayiş yönünden uygun görülmemesi şeklinde açıklandı.

İlkay Akkaya konserinin asıl iptal nedeni ise kısa süre içerisinde anlaşıldı. CHP’li Ceyhan Belediyesi yasal izinleri de alarak İlkay Akkaya konseri yapılacağını duyurmuştu. Bu duyurunun ardından bazı basın ve yayın organlarında İlkay Akkaya’nın terör örgütü PKK’nın ve Abdullah Öcalan’ın afişleri önünde çekilen fotoğrafları yayınlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı için İlkay Akkaya’nın konser vermesini uygun görmeyen Ak Partililer tepki gösterdiler. Ak Parti Ceyhan İlçe Başkanlığı da bu konuda açıklama yaparak İlkay Akkaya konserinin iptal edilmesi gerektiğini ileri sürdüler. Gün sonunda ise Ceyhan Kaymakamlığı konser için iptal yönünde karar verdi.

İlkay Akkaya’nın konserinin iptali sosyal medyayı ikiye böldü. Bazı vatandaşlar iptal kararını eleştirirken bazı vatandaşlar da destek vererek iptal edilmesini isabetli buldular. İlkay Akkaya konserinin iptali kısa bir süre içerisinde sosyal medyanın en çok konuşulan konularından birisi haline geldi.

Gündem Haberleri