İlkokul mezunları dikkat! Jandarmaya sözleşmeli uzman erbaş alımı! Yaş kilo boy şartları açıklandı başvurular başladı

Jandarma bünyesine sözleşmeli uzman erbaş alınacak. İlana en az ilkokul mezunları başvuru yapabilecek. Erkek adayların alınacağı personel alım ilanı için kurum şartları bir kılavuz üzerinden ilan etti

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında; Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına ait memur alım ilanı yayımlandı. Duyuruya göre kurum lojistik alt branşlı (mesleki nitelikli), sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacak. İlana göre duyuruya sadece erkek adaylar başvuru yapabilecek. Başvuruların başladığı personel alım ilanı için açıklanan şartlar ve başvuru işlemlerine ilişkin ayrıntılar şöyle;

UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPILACAK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Öncelikle Jandarma bünyesine yapılacak olan uzman erbaş alımlarına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve erkek adaylar başvuru yapacaklar. Personel alımları Lojistik Alt Branşlı Sözleşmeli Uzman Erbaş kadrosuna yapılacak ve 250 personel istihdam edilecek. Uzman erbaş alımlarına ilkokul mezunları mezunu olan adaylar personel alım ilanı için başvuru yapabilecekler. Lise ve önlisans mezunu adaylar da ilana başvuru yapabilecekler ancak bu adayların 50 KPSS puan şartını sağlamaları gerek. Adaylar öğrenim seviyelerine ilana başvuru yapabilecekler ve tek bir başvuru hakları olacak.

Yaş Şartı

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığınnca hazırlanan başvuru kılavuzunda yaş şartı şu şekilde uygulanacak. İlana 20 yaşından gün almamış olmak ve27 yaşını tamamlamamış olam. Bu kapsamda ilana 1 Ocak 2023 ile 1 Ocak 1995 tarihinde doğanlar başvuru yapabilecek.

Boy Kilo Şartı

Uzman erbaş alımlarına yapılacak başvuruların onaylanması için adayların 167 cm ile 210 cm arasında boya sahip olmaları gerek.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Söz konusu ilan için başvurular 8 Nisan tarihi itibariyle başladı. Başvuru işlemleri 24 Nisan tarihine kadar devam edecek. İlana başvuru yapacak adaylar başvurularını elektronik olarak Kariyer Kapısı sistemi üzerinden tamamlayacaklar. İlan metni de aynı şekilde kariyer kapısı sisteminden görülebilecek.

Gündem Haberleri