İmamoğlu'nun Tartışma Yaratan Karadeniz Turu CHP MYK'nın Gündem Maddesi Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tartışmalara sebep olan Karadeniz turu. CHP MYK'da da gündem oldu. Bazı MYK üyelerinden de tepkiler geldi, Kılıçdaroğlu tepkileri not aldı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplandı. Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turu gündemi oluşturdu. Toplantı gündeminde kamuoyu araştırmaları ile yapılması planlanan mitingler de ele alındı. Toplantı neticesinde Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir programda yan yana olacağı da öğrenildi.

CHP MYK, 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü 15.00 sıralarında toplandı. MYK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turuna gelen tepkiler nedeniyle gergin geçti ve ortalama 3 saat kadar sürdü. MYK üyelerinden bazıları, İmamoğlu'nun turunu cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etmesi olarak yorumladı. Ayrıca bu durumun parti disiplinine aykırı olduğu da gündeme geldi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın geziye davet edilmesine de: "Alçı, Balyoz ve Ergenekon gibi kumpas davalarını savunmuş ve Gezi eylemleri sürecinde Kabataş yalanına öncülük etmiş bir isim” denilerek tepki gösterildi.

TEPKİLERE VERDİĞİ YANIT DA ELEŞTİRİLDİ
Ekrem İmamoğlu'nun otobüste çekilen fotoğrafa gelen eleştirilere üzerine yaptığı 'vız gelir, tırıs gider.' yorumu da MYK üyeleri tarafından eleştirildi. Alçı'nın o fotoğrafta olmasının kötü olduğunu, sonrasının daha kötü olduğunu ifade eden MYK üyeleri hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

KILIÇDAROĞLU TEPKİLERİ DİNLEDİ VE TEK TEK NOT ALDI

MYK üyeleri, AK Parti iktidarının eleştirdikleri uygulamalarından kaçınılması gerektiğine dikkat çekti ve belediye başkanlarının başka illeri ziyaret edebileceği fakat seçim sürecinde yapılanların zarar verebileceği değerlendirmesinde bulundular. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iddialara göre Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirileri sessizce dinledi ve yapılan eleştirileri not aldı. Kılıçdaroğlu sadece en büyük gündemin yoksulluk, işsizlik ve ekonomi olduğunu söyledi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri