İngiliz gazetesi İmamoğlu Erdoğan'ın yerine geçebilir dedi: İmamoğlu'ndan adaylık açıklaması geldi! Şu an hedefim...

İngiliz gazetesi The Guardian, Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda haber yaptı. İmamoğlu ise adaylık tartışmalarına son noktayı koydu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son dönemde adı sıkça cumhurbaşkanı adaylığı ile anılan kişi oldu. İngiliz The Guardian, İmamoğlu ile ilgili kapsamlı bir haber yayımlayarak, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin çarpıcı ifadelere yer verdi.

'' Erdoğan'ın yerine geçecek gibi görünüyor ''

İngiliz gazetesi The Guardian, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki benzerlikleri haberine taşıdı. Makalede, İmamoğlu'nun Erdoğan'ın yerine geçebilecek gibi göründüğünü ancak buradan çıkacak sonucun İmamoğlu'nun kariyerini bitirebileceği ifade edildi. Yazının devamında '' Destekçileri için İmamoğlu, Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarını ve ülkenin otokrasiye kaymasına karşı en iyi umut olarak çıkıyor. Bu da onu CHP içinde gelecek yıl yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ihtimalini yükseltiyor '' ifadeleri yer aldı.

İmamoğlu cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına noktayı koydu!

Anket sonuçlarında Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu'ndan daha avantajlı olduğu ifade edilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusuna çarpıcı bir açıklama yaparak, şu an hedefinde cumhurbaşkanlığı seçimleri ya da cumhurbaşkanlığı olmadığını söyleyerek, konunun çözümünün Türkiye'nin altılı masasından geleceğini belirtti.

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması durumunda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bırakmak zorunda olduğu da anımsatıldı. İBB Başkanı İmamoğlu'nun şu an cumhurbaşkanı adayı olma fikrine sıcak bakmadığı anlaşılırken kulislerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Gündem Haberleri