İngilizlerden Kritik Hava Durumu Uyarısı Geldi: İnanılmaz Soğuk Hava ve Yoğun Kar Yağışı Türkiye'ye Doğru Yola Çıktı

Doğa insanlıktan intikamını almaya başlarken iklim değişikliği ve küresel ısınma dalgası ile ani hava değişimleri tüm dünyayı etkisi altına aldı.

Doğa insanlıktan intikamını almaya başlarken iklim değişikliği ve küresel ısınma dalgası ile ani hava değişimleri tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bir yandan koronavirüs ile mücadele etmeye çalışan insanlık bir yandan da ani sel ve su baskınları, fırtına, hortum, kasırga, aşırı sıcak ve soğuk hava dalgalanmaları, kuraklık, yağış ve kar yağışı ile mücadele etmeye çalışıyor.

Türkiye geride bıraktığımız Ocak ve Şubat ayının ilk bölümünde tüm zamanların sıcaklık rekorunu kırarken kuraklık tehdidi ile karşı karşıya kalmıştı. Son derece düşük seyreden yağış miktarı sonrasında ani bastıran yoğun yağışlar İzmir başta olmak üzere pek çok şehirde sel felaketi yaşanmasına neden olmuştu. Bugün itibari ile ise Türkiye yeni bir soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı etkisi altına giriyor.

YALANCI BAHAR SONA ERDİ, KARA KIŞ VE SİBİRYA SOĞUKLARI KAPIDA!

Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İngiltere'nin en saygın hava olayları veri analisti İngiliz David Birch, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile Türkiye için çok önemli açıklamalarda bulundu.

Birch sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "İnanılmaz soğuk ve kar Türkiye'ye doğru ilerliyor. Türkiye'deki kış severler için hala çok soğuk görünüyor. Soğuk ve kar senin için geliyor" ifadelerine yer verdi.



Birch bugün yapmış olduğu son güncelleme ile kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaşabileceği uyarısında bulundu.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 13 ŞUBAT 2021 CUMARTESİ GÜNÜ HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU



METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 ŞUBAT 2021 PAZAR GÜNÜ HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU



METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 15 ŞUBAT 2021 PAZARTESİ GÜNÜ HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU



METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 16 ŞUBAT 2021 SALI GÜNÜ HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU



METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 17 ŞUBAT 2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU



YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmini raporlarına göre kar yağışı ve yeni soğuk hava dalgası bugün itibari ile yurda giriş yaparken özellikle de Salı ve Çarşamba günü tüm yurdu etkisi altına alacak.

6 gün boyunca devam edecek kar yağışı genelde sıcak iklimi ile bilinen Antalya'da bile görülecek. İstanbul ve Ankara'da yoğun kar yağışı uyarısı yapılan iller arasında bulunurken haritada da görüldüğü üzere kar yağışı olmayan yerlerde yağışlar yağmur şeklinde görülecek.

Emlak365.com

Gündem Haberleri