İngiltere Kraliçe Elizabeth'in Mal Varlığı ve Kiracıları İle Çalkalanıyor!

İngiltere kraliçesi Elizabeth gündemdeki yerini korumaya devam ederken özellikle de kraliçenin serveti ve sahip olduğu gayrimenkuller ülkedeki gazetelerin manşetlerinden düşmüyor.

İngiltere kraliçesi Elizabeth gündemdeki yerini korumaya devam ederken özellikle de kraliçenin serveti ve sahip olduğu gayrimenkuller ülkedeki gazetelerin manşetlerinden düşmüyor.

İngiltere'de Kraliçe Elizabeth'in mal varlığı bir kere daha ülke gündemine oturarak en çok konuşulanlar arasına girmeyi başardı. İngiltere Kraliyet Ailesi üyesine ait olduğu belirtilen alışveriş merkezlerinde kiracı konumda bulunan 218 marka ülkede büyük bir tartışma yaşanmasına neden oldu.



İngiltere'nin en çok satan gazeteleri arasında yer alan The Sun tarafından yapılan habere göre Kraliyet ailesinin kiracısı konumunda olan İngiliz perakende zinciri Marks & Spencer markası 15 zincir mağaza ile en çok mağaza kiralayan marka olarak ilk sırada yer aldı.



İNGİLİZ KRALİYET AİLESİNİN GAYRİMENKUL SERVETİ NE KADAR?



Koronavirüs salgının etkileri nedeniyle İngiliz Kraliyet Ailesinin sahip olduğu mülklerin değeri 552 milyon pound birden değer kaybetmiş ve 13,4 milyar pound rakamına gerilemişti. Yaşanan bu büyük düşüşe rağmen kraliyet ailesinin sahip olduğu mülklerden elde ettiği gelir ise 345 milyon pound olarak açıklanmıştı. İngiltere'de kraliyet ailesine ait olan gayrimenkullerin yönetim işini The Crown Estate firması üstleniyor.



Firma tarafından kraliyet ailesine ait olan tüm taşınmazlar üzerinden elde edilen karın yüzde 25'lik bölümü kraliyet ailesinin kasasına aktarılırken kalan yüzde 75'lik bölüm ise Hazinenin kasasına aktarılıyor. İngiltere'de büyük bir kesim İngiltere kraliyet ailesini desteklemesine rağmen belirli bir kesim ise kraliyet ailesinin lüks yaşantısını eleştiriyor ve yapılan harcamaları gereksiz bularak tüm bu kaynağın hükümetin kasasına aktarılmasını talep ediyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri