Instagram Resmen Duyurdu! O Video Platformu Artık Kullanılmayacak

Meta'dan yapılan açıklamaya göre Instagram'a bağlı olarak hizmet veren bir video platformunun artık güncelleme almayacağını ve kullanılmayacağı duyuruldu.

Uzun yıllardır hayatımızda olan ve artık günlük yaşamımızın bir parçası haline gelen Instagram uygulamasından yeni bir haber var. Bir süre önce Meta'nın bünyesine geçen Instagram'da hikaye, fotoğraf, video, Reels ve IGTV videoları paylaşılabiliyor.

Instagram'ın 2018 yılı itibarıyla Youtube'a rakip olarak piyasaya çıkardığı IGTV platformu, kullanıcılardan beklediği ilgiyi görmedi. Uzun süreli video paylaşılmasına yarayan IGTV'yi , 2020 yılının ilk aylarına kadar bir milyar kişiden sadece 7 milyonu indirdi. Daha sonra IGTV videoları keşfet sayfasına düşünce de artık uygulamayı indirmeye gerek kalmamıştı.

IGTV HAYATIMIZDAN ÇIKIYOR!

IGTV uygulaması şu an uygulama mağazalarında halen yer alıyor ancak uygulamayı telefonuna indiren pek yok. Durum böyle olunca Meta'dan IGTV için önemli bir açıklama yaptı.

Metai artık tüm videoları ana uygulaması olan Instagram'a entegre edeceğini, video deneyimini iyileştirmek için çalışmalar yapacağını ifade etti. Bu açıklamanın ardından IGTV için sona gelindiği aktarıldı.

Şirketin açıklamasının ardından IGTV'ye artık güncelleme verilmeyeceği duyurulurken, Meta'nın talep görmeyen uygulamasıyla pek de ilgilenmediği gözden kaçmıyor. Öyle ki uygulama son güncellemesini Ağustos 2021 tarihinde almış.

IGTV videoları ne olacak? sorusunu yanıtlarsak, şirket bu soruya IGTV'deki videoların da reklamların da Reels çatısı altında toplanacağını belirtti. Yani IGTV kullanıcıları videolarını ve reklamlarını kaybetmeyecek, kaldıkları yerden Reels üzerinden kullanmaya devam edebilecekler.

Gündem Haberleri