Instagram, Twitter, Youtube, Facebook erişim sorunu neden var, ne zaman düzelecek?

Instagram, Twitter, Fcebook, Youtube erişiminde sorunlar yaşanıyor. Çok sayıda kullanıcı sosyal medya platformlarına girerken sorun yaşıyorlar. İnternetin yavaş olduğuna dair de çok sayıda şikayet yapılıyor. Sosyal medya ne zaman düzelecek ve erişime açılacak?

Sosyal medya platformlarına erişim sorunu yaşanıyor. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı farklı platformlara giriş yaparken sorun yaşıyorlar. Instagram, Twitter, Youtube ve Facebook erişim sorunu neden kaynaklanıyor. Bu konuda sosyal medya platformlarından açıklama yapıldı mı? Bu sosyal medya platformlarında erişim sorunu neden var? 

TERÖR SALDIRISI SONRASINDA ERİŞİM KISITLANDI

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısının ardından BTK tarafından sosyal medya platformlarına erişim kısıtlaması uygulama kararı verdi. Bundan dolayı Instagram, Youtube, Twitter, Facebook gibi sosyal medya platformlarına erişim kısıtlandı. Bu platformlara giriş yapmak isteyen kullanıcılar oldukça yavaş bir şekilde sisteme girebiliyorlar. Bu sosyal medya platformlarında herhangi bir çökme meydana gelmedi. Sorun tamamen Türkiye’de devlet makamlarının uyguladığı kısıtlamadan kaynaklanıyor.

SOSYAL MEDYA NE ZAMAN DÜZELECEK?

Sosyal medya erişim sorununun ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Instagram, Twitter, Youtube ve Facebook platformlarına ne zaman sorunsuz erişim sağlanacak? Bu konuda kararın BTK tarafından verilmesi gerekiyor. Kısa bir süre içerisinde bu kararın alınması bekleniyor. Karar alınır alınmaz sosyal medya erişim  sorunlarının çözülmesi bekleniyor. Bu hususta sistemsel bir sorun yaşanmadığı bildirilirken tek kararla düzelme olabileceği bildirildi. 

İNTERNET NEDEN YAVAŞ?

İnternet kullanıcılarının şikayet ettikleri bir konuda internetin yavaşlaması oldu. Çok sayıda kullanıcı bunun cevabını arıyor. Bu konuda da terör saldırısından dolayı bant daraltması yapılıyor. Bu daraltmadan dolayı da internet erişiminde hız düşmesi meydana geliyor. Bu problemin de çözümü teknik bir arızadan kaynaklanmadığı için kısa bir süre içerisinde internet erişim sorunu yaşayanların bu sorunlarının çözümünün de gerçekleşmesi bekleniyor. BTK'nın konuya dair açıklama yapası bekleniyor. 

Gündem Haberleri