Instagram’dan tartışma yaratan “ırk ve etnik köken” araştırması! Bilim insanlarıyla çalışılacak…

Sosyal medya devi Instagram’dan tartışma yaratan bir açıklama geldi. Meta çatısı altındaki sosyal medya platformu Instagram, kullanıcıların ırk ve etnik kökenlerini bilim insanları ile birlikte inceleyeceğini duyurdu.

Sosyal medya devi Instagram, uzun yıllar boyunca fotoğraf ve video paylaşımlarında dünyanın en önde gelen platformu olmak üzere çalışmalarını sürdürüyordu. Bu kapsamda Snapchat’i sollamayı başaran Instagram, dünyayı kasıp kavuran TikTok’un ardından özelliklerini değiştirmeye ve sisteme yeni özellikler entegre etmeye başladı. Birçok özelliğini duyuran Instagram, bu kez de tartışmalara neden olan bir duyuru yaptı. Resmi olarak açıklamada bulunan Instagram, söz konusu açıklamasında, bazı kullanıcıların ırk ve etnik kökenlerinin sorulacağını belirtti. Instagram’dan gelen “ırk ve etnik” köken açıklaması tartışmalara neden olurken, platform ırk ve etnik kökenleri bilim insanlarıyla birlikte inceleyeceğini duyurdu. İşte detaylar…

IRK VE ETNİK KÖKEN ÇALIŞMASI YAPILACAK

WebTekno’nun haberine göre Meta çatısı altındaki sosyal medya devi Instagram tarafından yapılan açıklamada, toplulukların bu sosyal medya platformunu nasıl kullandıklarının araştırılmasının çok önemli olduğu belirtildi. Şirkete göre kullanıcılardan toplanacak olan veriler incelenecek ve hangi toplumun Instagram’ı nasıl kullandığına dair genel bir profil oluşturularak, o toplumun Instagram’ı nasıl kullandığı anlaşılacak. Instagram’dan gelen açıklamalara göre bu çalışmanın ardından da farklı etnik kökene sahip olan kullanıcılara, onları gerçekten memnun edecek bir deneyim sunulacak.

INSTAGRAM BİLİM İNSANLARIYLA ÇALIŞACAK

Şirketten gelen açıklamaya göre ABD’deki bazı kullanıcılara etnik kökenleri ve ırkları ile ilgili olarak “YouGov” isimli araştırma grubu tarafından birtakım sorularla birlikte bir anket yöneltilecek. Bu ankette açılabilir menü olarak ırk ve etnik köken bilgileri istenecek. Elde edilen anket sonuçları daha sonrasında Florida, Boston ve Teksas’taki üniversitelere gönderilecek. Bilim insanları alınan sonuçları inceleyip Instagram’a bilgiler sağlayacak. Kullanıcılardan alınan bilgiler bu çalışmanın ardından silinecek. Instagram, bilim insanlarının, kullanıcıların sadece ırk ve etnik köken bilgilerini görebileceğini, kişisel bilgilerini göremeyeceğini de belirtiyor.

TÜRKLERİN DENEYİMLERİ DE ORTAYA ÇIKACAK

Gelen açıklamalara göre ırk ve etnik köken araştırmasında kullanıcılar tamamen anonim kalacak. Instagram tarafından yapılan açıklamada, bilim insanlarının dahil edildiği bu çalışmada sonuçların kullanıcılara nasıl yansıyacağını bildirmedi. Ancak bu araştırma ile içeriklerin nasıl sıralanması gerektiği bile artık daha iyi anlaşılacak. Çalışmanın ardından Türklerin Instagram deneyimleri de gözler önüne serilecek.

Gündem Haberleri