İnternet Fiyatlarına Ne Zaman Zam Gelecek? Tarifesini Yenileyecekler Tarihi Türk Telekom Açıkladı

Türk Telekom basında yer alan internete zam yapılacak haberlerine ilişkin açıklamada bulundu. Kurum internet fiyatlarında şuanda değişim olmayacağını zam için Haziran ayını işaret etti.

Sosyal medyada çıkan ve çok kısa sürede çok hızlı bir şekilde yayılan internet fiyatlarına dev zam yapılacak iddialarına ilişkin Türk Telekom'dan açıklama geldi. Türk Telekom ne zaman zam yapılacağına ilişkin basın açıklamasında bulundu. Zam yapılacak iddialarına açıklık getiren firma ne zaman ve hangi koşullarda zam yapılacağına dair kamuoyunu aydınlattı.

TÜRK TELEKOM'DAN ZAM İDDİALARINA YANIT

Türk Telekom yayımladığı basın açıklamasının ilk bölümünde sosyal medya ve bazı basın organlarında yer alan dev zam iddialarının doğru olmadığını bildirdi. Haberlerde yüzde 67 oranında zam yapılacağına dair ifadelerin yer aldığını bildiren açıklamada şirket, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.

2022 yılının Şubat ayından itibaren fiyatlarda güncelleme yapılmadığını söyleyen Türk Telekom geçen iki yıllık sürede maliyet artışları olduğuna dikkat çekti. Buna rağmen iki yılda fiyatların hiç değişmemesi bir kez daha vurgulandı. Türk Telekom açıklamasının devamında ise zamlı fiyatların ne zaman uygulanacağına dair ipucu verdi. Açıklamada "Toptan seviyede gerçekleştirilen fiyat düzenlemesinin perakende seviyesindeki internet ücretlerine yansıması ise tamamen ilgili internet servis sağlayıcı işletmelerin kendi stratejileri kapsamında belirlenecek olup, bu artışın, iddia edilen oranların ve enflasyonun da çok altında olacağı öngörülmektedir. Toptan seviyedeki hizmetler için öngörülen güncelleme teklifi, 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu açıklama ile 1 Haziran tarihine kadar olan süreçte geçerli olan tarifelerin devam edeceği o tarihe kadar fiyatların değişmeyeceği ifade edildi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri