iPhone 8 Satışlarda iPhone X'i Solladı!

Son zamanların en çok reklamı yapılan ve her özelliği ayrı ayrı övülen iPhone X, satış miktarı baz alındığı zaman ikinci sırada gözüküyor. iPhone X’i sessiz sedasız sollayan ve birinci sırayı kapan telefon ise iPhone 8 olarak görünüyor.

Son zamanların en çok reklamı yapılan ve her özelliği ayrı ayrı övülen iPhone X, satış miktarı baz alındığı zaman ikinci sırada gözüküyor. iPhone X’i sessiz sedasız sollayan ve birinci sırayı kapan telefon ise iPhone 8 olarak görünüyor.


iPhone 8 Lider


Apple tarafından geçen senenin sonlarında başlatılan amiral gemisi telefonları ile ilgili Consumer Intelligence Research Partners tarafından bir öngörü sunulmuştu. Bu öngörüye göre iPhone X hem tedarik kısıtlamaları hem de yüksek fiyatı nedeniyle iPhone 8’e göre daha az satış oranına sahip olacaktı. Bu yıl Consumer Intelligence Research Partners tarafından yayınlanmış olan veriler de bu öngörülerini haklı çıkarmışa benziyor.

iPhone 7 Serisi Daha Çok Sattı


Öncelikle, amiral gemisi telefon terimini bilmeyenler için bu terimi açıklamakta fayda var. Amiral gemisi telefon, bir firmanın tüm teknolojik imkanlarını ve kaynaklarını sonuna kadar kullanarak en kaliteli, son model telefonunu ortaya çıkarması ve müşterilere sunmasıdır. iPhone X de Apple tarafından çıkarılan amiral gemisi telefonlardan biridir. Son model olmasına rağmen iPhone X satışları, bir önceki amiral gemisi telefon olan iPhone 8’e oranla daha düşüktür. Bu durumu yüzdelik oranlarla açıklamak gerekirse, 2017 yılından gerçekleşmiş olan bütün iPhone satışları içerisinde iPhone X’in satışları yüzde 20, iPhone 8’in satışları ise yüzde 23’tür. iPhone 8 Plus’ın satışları ise yüzde 18 olarak gözlemlenmiştir. iPhone 7 serisi ile iPhone 8 ve X serisinin satışları kıyaslandığı zaman ise iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın 2016 yılında bütün iPhone satışlarında yüzde 72’lik bir dilime sahip olduğu görülüyor. 2017 yılında gerçekleşen iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X satışları ise o yılın bütün iPhone satışlarının yüzde 61’lik dilimine sahip olduğu görülmektedir. Bu durum, iPhone satışlarında son model, amiral gemisi telefonların satışlarının düştüğünü gözler önüne sermektedir.


Stoklardaki Kısıtlılık


Bu durumun en önemli nedenlerinden biri iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile neredeyse aynı özelliklere sahip olmasıdır. Sahip olduğu özellikler pek farklılık göstermemesine rağmen fiyat olarak çok daha yüksek olan iPhone 8 serisi, iPhone 7 serisi kadar yüksek bir satış oranına sahip değildir. Ayrıca iPhone X modelinin bir aylık bir gecikme ile piyasaya sürülmesi ve stoklardaki kısıtlılığı nedeniyle de satış verimliliğinin düştüğü ortadadır.

Gündem Haberleri