İş Başvurusunda / Özgeçmişte Yalan Söylemek Hakkında Mahkeme Emsal Karar Verdi!

İş başvurusunda bulunurken ya da özgeçmiş hazırlarken pek çok kişi işe alınabilmek için küçük yalanlar söyleyebiliyor.

İş başvurusunda bulunurken ya da özgeçmiş hazırlarken pek çok kişi işe alınabilmek için küçük yalanlar söyleyebiliyor. İşte mahkemeden şoke edecek emsal karar!

İşsizlik rakamları her geçen gün artarken iş bulmak isteyen kişiler ne yazık ki bazen iş başvuru formu doldururken yalan söylemek zorunda kalabiliyor.



Mahkemeye taşınan emsal davada mahkeme işvereni haklı buldu ve işverenin işçiyi tazminatsız işten çıkarmasını haklı buldu.



Patrona Yalan Söyleyenler Dikkat!



Söz konusu davasıda işe girmek için iş başvurusunda bulunan kişi şirketin iş başvuru formu evraklarını doldurdu.



İşveren tarafından yapılan değerlendirmede uygun bulunan kişi mülakat aşamasını geçerek işe alındı ve çalışmaya başladı.



İşçinin sözleşme yenileme döneminde yeniden özgeçmiş formu doldurması istendi. Formda işçiye aynı sorular tekrar soruldu ve işçi yine sorulara "hakkınızda daha önceden verilen mahkumiyet kararı ya da devam eden ceza davası var mı?" sorusuna işçi yine hayır yanıtını verdi.



İşveren tarafından yapılan araştırmada işçinin yalancı çıkması durumunda uyuşturucu şüphesi ile hakkında dava açıldığını öğrenen işveren "yalan söylediği" gerekçesi ile çalışanını işten çıkardı.



Özgeçmişte Yalan Söyleyemek Suç Sayıldı



İşten çıkarılan kişi karşı dava açtı. Ancak mahkeme işveren ve işçi arasında imzalanan sözleşmede ahlak ve iyi niyet geçerlidir nedeni ile davayı reddetti.



Ancak işçi bu seferde istinafa başvurdu ve bölge adliye mahkemesi bu sefer işçiyi haklı buldu.



İşveren ise davayı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay 22. Hukuk Dairesi tarafından görülen davada işçinin uyuşturucu nedeni ile dava açılması ve davayı işverenden gizlemesi nedeni ile iyi niyet kurallarına aykırı davranması nedeni ile çalışanı haksız buldu.



Yalan söyleyen çalışanın işten kovulması böylelikle Yargıtay tarafından dan onanmış oldu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri