Isınmak İçin Girdiği Hastaneden Bilgisayarlarla Çıktı

Havanın soğumasıyla birlikte evsiz bazı vatandaşlar geceyi hastane cami gibi yerlerde geçiriyor. Bursa'da soğuktan korunmak için bir hastaneye giren evsiz vatandaş eli boş çıkmadı. Polikliniklerin boş olmasını fırsat bilen o vatandaş tam 7 tane bilgisayarı çaldı.

Sokakta yaşayan evsiz vatandaşlar, kış aylarında soğuktan korunmak için kimi zaman hastane cami gibi yerlerde geceyi geçiriyor. Bursa'da da evsiz bir vatandaş gecenin soğuğundan korunmak için bir hastaneye girdi. Ancak çıkarken beraberinde 7 tane de bilgisayara götürdü. 

Bursa'da normalde sokaklarda hayatını sürdüren evsiz bir vatandaş ısınmak için gece saatlerinde bir hastaneye girdi. Poliklinik katlarının boş olmasını fırsat bilen vatandaş, doktor odalarına girerek orada bulunan bilgisayarları çaldı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri evsiz hırsızı kıskıvrak yakaladı.

Hastaneden Bilgisayar Çaldı

Olay geçtiğimiz hafta Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşadı. Evsiz olduğu öğrenilen bir şahıs, soğuk havadan korunmak için bir hastaneye girdi. Gece saatlerinde muayene olmadığı için boş olan poliklinik katlarına çıkan şahıs, doktor odalarına girdi. Etrafta kimsenin olmamasını fırsat bilen o şahıs, doktorların kullandığı bilgisayarlarla birlikte kayıplara karıştı.

Hırsızlık olayı cuma günü gerçekleştiğinden, pazartesi mesai başladığında odalarına gelen doktorlar büyük bir şok yaşadı. Bilgisayarların yerinde olmadığını gören doktorlar durumu hastane yönetimine bildirdi. Hastane yönetimi derhal polisi arayarak yardım istedi.

Hastaneye gelen polis ekipleri güvenlik kamera görüntülerini incelediğinde ise gerçek ortaya çıktı. Isınmak ve sıcak bir ortamda geceyi geçirmek için hastaneye gelen evsiz şahıs, hastaneden eli boş çıkmamıştı. O saatte poliklinik katlarına nasıl çıktığı, çıkarken neden kimse tarafından engellenmediği bilinmeyen şahıs, tam 7 bilgisayarı çalarak kayıplara karışmıştı.

Güvenlik kamera görüntülerinden kimliği belirlenen evsiz hırsızı yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri kısa sürede hırsızı yakaladı. Hırsızın sokaklarda yaşayan 37 yaşındaki E. A. olduğu anlaşıldı. Bir cadde üzerinde yanında 34 yaşındaki T. M. isimli şahısla yakalanan hırsızın 12 suçtan sabıkası olduğu anlaşıldı.

Bilgisayar hırsızı ile birlikte yakalanan ve onun da evsiz olduğu anlaşılan T. M.'nin de başka bir hırsızlık olayından arandığı ortaya çıktı. İki hırsız da polis ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan hırsızlar hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi. Adliyede nöbetçi hakim tarafından tutuklanan E. A. ceza evine gönderilirken, çaldığı bilgisayarlar da bulundu ve hastaneye teslim edildi.

Gündem Haberleri