İşkembe nasıl temizlenir, neyle temizlenir? Kurban işkembesi temizlemenin püf noktaları

Kurban Bayramı'nda işkembe temizleyecek olanlar işkembe nasıl temizlenir, karbonatla işkembe temizleme, aspirinle işkembe temizleme nasıl yapılır araştırıyor. İşte işkembe temizlemenin püf noktaları.

Kurban Bayramı’nda en çok araştırılan konulardan biri işkembe temizliği oluyor. Çorbasıyla sofraları şenlendiren işkembe, bayramda hissedarlar tarafından adeta kapışılıyor. Ancak işkembeyi almadan önce temizliğinin çok iyi yapılması gerekiyor. İşkembenin seveni olduğu kadar sevmeyeni de bir hayli fazla. Bu nedenle birçok kişi işkembe temizlemekten kaçınıyor. Oldukça zahmetli olan işkembe temizliği için yapılabilecek bazı püf noktaları bulunuyor.

Sağlığa birçok yararı olan işkembe, kemik erimesi problemi olan kişiler için oldukça faydalıdır. Vücuda kolajen takviyesi yapan ve birçok kişi tarafından da lezzetli bulunan işkembeyi temizlemek için haberimizde aktaracağımız püf noktalarını uygulayabilirsiniz.

İşkembenin yenilebilir duruma gelmesi için uygun şekilde temizlenmesi gerekir. Pişme süresi de oldukça uzundur ve bu nedenle 4-6 saat arasında pişirmek gerekir.

İşkembe nasıl temizlenir?

İşkembeyi ev ortamında temizlemek için uygulamanız gereken bazı taktikler bulunuyor. Karbonat ile işkembe temizlemek için sıralayacağımız adımları uygulayabilirsiniz.

Karbonat ile işkembe temizleme

İlk olarak işkembeyi çok kez soğuk suda iyice yıkayın.

Geniş bir tencerede su kaynattıktan sonra içine 1 çorba kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın.

İşkembeyi kaynayan karbonatlı suda 2-3 saniye gezdirdikten sonra çıkartın. Şişmemesi için hemen çıkarmanız gerekiyor.

İşkembeyi sudan çıkardıktan sonra işkembeyi gererek üstündeki tabakayı sıyırın.

Daha sonra işkembenizi niye bol soğuk suyla yıkayın.

Kaya tuzu ve sirke ile işkembe temizleme

İşkembenin üzerindeki tüm yağları ve parçaları ayırın.

Ayırdığınız işkembeyi kaya tuzu ile ovaladıktan sonra sirke ile durulayın.

İşkembenin üzerindeki tüm pislikler gidene kadar kayatuzu ve sirke işlemini tekrar edin.

İşkembenin yüzeyini keskin bir bıçakla ayırdıktan sonra kalan bölümü bol su ile yıkayın.

İşkembe kokusu nasıl geçer?

İşkembenin temizliği kadar kokusu da baş belası olmaktadır. Elinizdeki ya da evinizdeki işkembe kokusunu gidermek için bir kaba 4 yemek kaşığı karbonat ve 4 yemek kaşığı su koyarak kokuyu giderebilirsiniz. Aynı zamanda evdeki işkembe kokusu için sür ve sirke de kullanabilirsiniz.

Gündem Haberleri