İSKİ Son Dakika Açıklaması Yapıp Su Tesisatı Ve Sayaçları İçin Don Uyarısında Bulundu!

İstanbul'da kar yağışlarının etkili olmasının ardından İstanbul Su Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) bir son dakika açıklaması yaparak vatandaşlara uyarıda bulundu.

İstanbul'da kar yağışlarının etkili olmasının ardından İstanbul Su Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) bir son dakika açıklaması yaparak vatandaşlara uyarıda bulundu. Soğuk hava nedeniyle su sayaçları ve su tesisatlarının donma tehlikesi bulunduğu açıklandı.

İstanbul'da kar yağışları kent genelinde hakim olmaya devam ediyor. Kar yağışları ile beraber soğuk hava da şehirde etkisini göstermeye başladı. İstanbul Su Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) bir son dakika açıklamasında bulunarak vatandaşlara uyarı yaptı.



İSKİDEN SU SAYAÇLARI VE TESİSATLARI İÇİN DON UYARISI!



İSKİ'nin açıklamasına göre etkin olan soğuk hava nedeniyle su sayaçları ile su tesisatların donma riski bulunuyor. Vatandaşların bu konuda alabilecekleri tedbirleri sıralana İSKİ gereken hassasiyetin gösterilmesi ile mağduriyetlerin yaşanmayacağını belirtti.



SU TESİSATININ DONMAMASI İÇİN NE YAPILMALI?



Su tesisatı ve su sayaçlarında donmadan kaynaklanabilecek arızaları önlemek için vatandaşların yapmaları gerekenleri açıklayan İSKİ, açıkta bulunan su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmasını istedi. Ayrıca bu boruların yalıtım malzemesi ile izole edilmelerinin de arızaların önüne geçebileceği belirtildi.



İSKİ'nin açıklamasına göre açıkta bulunan su sayaçları için de aynı işlemler uygulanmalı. Muhafaza altına alınacak olan su sayaçlarının etrafının soğuğa engel olan izolasyon malzemeleri ile korunması gerektiği ifade edildi.



İstanbul'da soğuk havaların bir süre daha devam edeceği belirtilen İSKİ açıklamasına göre vatandaşlar gereken tedbirleri almaları durumunda donma ihtimali nedeniyle bir su arızası yaşamayacakları iletildi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri