İSKİ Su Kesintisi: Maltepe, Sancaktepe ve Sultanbeyli Sular Ne Zaman Kesilecek, Gelecek?

İSKİ su kesintisi 30 Haziran 2021 tarihli duyurusu yapıldı. 29 Haziran 2021 tarihli duyuru ile Çarşamba ve Perşembe günü İstanbul'da planlı su kesintisi yapılacağı duyuruldu. 2 günlük yani 48 saatlik su kesintisi ile Maltepe, Sultanbeyli ve Sancaktepe Mahallesi su kesintisi yapılacak mahalleler ilan edildi. İstanbul'da sular ne zaman kesilecek, suların kesileceği ilçeler, mahaller hangileri, sular neden kesiliyor, su kesintisi ne zaman olacak?

Türkiye'nin mega şehri arasında yer alan İstanbul'da bu kış son derece kurak geçmiş ve uzun süre bu yaz sık sık su kesintilerinin olacağı ididaları gündeme gelmişti. Süreçte sonradan başlayan yağışlarla barajların doluluk oranları yükselmiş, İstanbul için planlı su kesintileri riski azalmıştı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı İSKİ tarafından yapılan son dakika açıklaması ie İstanbul'da isale hattı deplase bağlantısı yapılacağı için planlı su kesintisi yapılacağı ilan edildi.

İSKİ SU KESİNTİSİ: İSTANBUL'DA SULAR NE ZAMAN KESİLECEK, SULARIN KESİLECEĞİ İLÇELER VE MAHALLELER HANGİLERİ?

İSKİ resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada "Saygıdeğer Maltepe, Sultanbeyli ve Sancaktepe Sakinlerinin Dikkatine Sultanbeyli İlçesi Baraj Yolu ve Eşref Bitlis Caddesi’nde yer alan isale hattı deplase bağlantılarının yapılacağından 30 Haziran 2021 Çarşamba günü 10.00 ile 1 Temmuz 2021 Perşembe günü 02.00 saatleri arasında 16 saat süreyle aşağıda belirtilen bölgelere su verilemeyecektir. Sultanbeyli: İlçenin tüm mahalleleri. Sancaktepe: Osmangazi, Abdurrahman Gazi, Veysel Karani, Akpınar, Fatih ve Eyüp Sultan Mahalleleri. Maltepe: Büyükbakkalköy Mahallesi" denilerek su kesintisi ilan edildi.

Su Kesintisi Duyurusu başlığı ile yapılan açıklamada su kesintisi yapılacak olan ilçelere Sultanbeylı, Sancaktepe ve Maltepe olarak ilan edildi. Yapılan açıklamada Sultanbeyli ilçesinin tüm mahallelerinde su kesintisi yapılacağı ilan edilirken Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi için kesinti yapılacağı ilan edildi.

Sancaktepe su kesintisi yapılacak olan mahalleler ise Osmangazi Mahallesi, Abdurrahman Gazi Mahallesi, Veysel Karani Mahallesi, Akpınar, Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Eyüp Sultan Mahallesi olarak açıklandı.

Gündem Haberleri