İŞKUR Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı başladı! İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunları başvursun

İş arayanların ilanları yakından takip ettiği kurumların başında gelen İŞKUR Çarşı ve Mahalle Bekçis alımına başladı. Başvuruda bulunmak isteyenler için alımların ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunları için geçerli olacağı belirtildi.

İŞKUR üzerinden hemen hemen her meslek için personel alımı yapılacağı açıklandı. Alımların en çok merak edildiği mesleklerin başında bekçi alımı geliyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) resmi web sitesi üzerinden şu anda bekçi alımı yapılacağını duyurdu. Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı mesleği için yapılacak alımların daimi olacağı belirtildi.

KPSS ŞARTI YOK

KPSS puan şartı olmadan yapılacak olan personel alımlarının şu an için özel sektöre yapılacağı ifade edildi. Farklı iller için yapılacak bekçi alımında adayların belirtilen genel ve özel şartları taşıması gerekiyor. İşte başvuru şartları ve alım yapılacak bölgeler..

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartları da adaylar için tek tek açıklandı. Adayların hem genel hem de özel şartları taşıması gerektiği açıklandı. Genel başvuru şartları şu şekilde:

  • TC vatandaşı olmak
  • En az 18 yaşında olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Vardiyalı çalışmaya uygun olmak

İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlar için genel olarak bu şartları taşımak gerekiyor. Ancak kurumlar bazı durumlarda farklı şartlara da bakabildiği gibi yaş ile eğitim şartını değişik isteyebiliyor. Mağdur olunmaması için bu sebeple güncel ilanların şartlarının incelenmesi gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuru şartlarının yanı sıra başvuruların nasıl yapılacağı da açıklandı. Başvurular online olarak İŞKUR üzerinden alınacak. Adayların belirtilen şartları taşıması halinde başvurularını online olarak İŞKUR üzerinden yapabilecek. Online olarak yapmak istemeyenler en yakın İŞKUR şubelerine giderek başvurularını tamamlayabilecek. Başvuruda mağduriyetin yaşanmaması adına hem özel şartları hem de son başvuru tarihinin kontrol edilmesi önerilmektedir.

Gündem Haberleri