İŞKUR duyurdu! Deprem bölgesine 16 bin TYP personel alımı yapılacak!

Bugün İŞKUR tarafından yapılan açıklama ile birlikte depremin ardından deprem bölgelerine TYP personel alımlarının yapılacağı öğrenildi. Başvuru hakkında detaylar ise belli oldu.

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından pek çok kurum ve kuruluş tarafından deprem bölgesinde çeşitli yardımların yapıldığı açıklanmıştı. Yapılan yeni açıklama ile birlikte de İŞKUR tarafından depremin etkilerini biraz da olsa hafifletmek adına TYP çerçevesinde personel alımının yapılacağını ifade edildi. Depremin etkilerinin görüldüğü iller için yapılacak olan bu yardımda OHAL bölgesi için Valiliklerine 16 bin kişilik Toplum Yararına Program kapsamında alımların gerçekleştirileceği öğrenildi. 

AİLE BAKANLIĞI İÇİN DE KONTENJAN AÇILDI! 

Tüm bunların yanı sıra da İŞKUR tarafından yapılan açıklama ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocuk, engelli, kadın ve yaşlılara sunulan hizmetlerin sürdürülmesine yönelik 1750 kişi tahsis edildiği açıklandı. Toplamda 30 il için gerekli olan TYP personellerinden ise Aydın ve Mersin valiliklerine nakledilen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için ise 1200 kişi olmak üzere toplam 18 bin 950 kişilik kontenjan ayrıldığı öğrenildi. 

İŞKUR TYP PERSONEL ALIM ŞARTLARI 

Yapılan bu açıklamaların ardından TYP personeli olarak çalışmak isteyen kişiler tarafından başvuru için gerekli olan şartlar merak konusu oldu. İŞKUR tarafından yayımlanan açıklamaya göre TYP alım şartları ise şu şekilde verildi;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • İŞKUR kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak gerekmektedir. 

Yapılan bu açıklama ile birlikte İŞKUR tarafından depremin ardından yaraların sarılması için TYP personellerinin gönderilmesinin yanı sıra hizmetleri de hafifletmek amacı ile 1 milyar 400 milyon TL ödenek verildiği ifade edildi. 

Gündem Haberleri