İŞKUR yurtdışı iş ilanlarına başvuru ekranı açıldı! İlk işçi alımı yapacak olan ülke belli oldu

Nisan ayında İŞKUR üzerinden yurtdışı iş ilanlarına başvuru yapacak olan vatandaşlar için ilk duyurular geldi. Afrika ülkesinde faaliyet gösteren bir firma Türkiye'den işçi alımı yapacak.

Emlak365.com - Yurtdışında çalışma hayali olanlar için İŞKUR üzerinden yayımlanan iki ayrı duyuru bulunuyor. Bir firmaya ait olan ve aynı ülkede görev yapılacağı bildirilen iş ilanlarında iki ayrı kadroda personel alımları olacak. İŞKUR İş ilanlarına başvuru yapmak isteyecekler için güncel duyurular ve başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılar haberimizde. İşte İŞKUR Yurtdışı İş İlanları Nisan 2022 dönemi listesi.

İŞKUR YURTDIŞI İŞ İLANLARI AÇIK MESLEKLER

İŞKUR'da yayımlanan duyuru kapsamında Afrika ülkesi olan Etiyopya'da çalıştırılmak üzere personel alımı yapılacak. Personel alımları Muhasebe Yetkilis kadrosuna ve Sekreter pozisyonuna olacak. Türkiye merkezli olan ve Afrika'da faaliyet gösteren firma Etiyopya'da inşaat alanında çalışıyor. Bu kapsamda inşaat alanında deneyimli yada bilgi sahibi Muhasebe Yetkilisi alımı yapacak. Bu kadro için 2 personel istihdam edilecek. Listede yer alan diğer iş ilanı ise Sekreter Yönetici Asistanı kadrosu için olacak. Bu pozisyon için başvuru yapacaklar ise 3 kişilik kontenjanda yer almaya çalışacaklar.

İki Yıl Çalışma Süresi Şartı Var

İlan edilen iki kadro için de ortak olan koşullardan birisi de 2 yıl çalışma şartı. Vatandaşlar iki yıl boyunca çalışmayı kabul etmeleri durumunda başvurularını yapacaklar. Firma gerekli olan çalışma şartlarını ve öğrenim koşullarını İŞKUR'da açıkladı. Ayrıca İŞKUR'da yer alan ilanda iletişim bilgileri yer alan firma ile doğrudan irtibat kurulabilir ve iş ilanına dair daha kapsamlı bilgi edinilebilir.

İŞKUR'DAN YURTDIŞI İŞ İLANLARINA ULAŞMAK İÇİN NE YAPILMASI GEREK?

İŞKUR iş ilanlarını görüntülemek ve ilanlara başvuru yapabilmek için ilk önce kurumun üyelik sistemine kayıt olunması gerek. Vatandaşlar T.C. numaraları öğrenim ve iş bilgileri ile sisteme kayıt olduktan sonra T.C. numaraları ve kişisel oluşturacakları şifre ile sisteme giriş yapacaklar.

İlanlara Ulaşmak için İzlenecek Yol

İŞKUR'un resmi web sayfasına telefon tablet yada bilgisayardan erişim sağlayın.

Anasayfada yer alan açık işler sekmesini bulun ve tıklayın.

Açılan sayfada karşınıza çıkan çalışma yeri adlı butona basın ve yurtdışı seçeneğini seçin.

Ardından diğer alanları boş bırakarak ara butonuna basın.

Bu sayede tüm yurtdışı iş ilanlarına ulaşabilecek başvuru süreci devam eden koşulları size uyan ilanlara ise başvurularınızı online olarak anında yapabileceksiniz.

Gündem Haberleri